Припомняме данните от черната статистика - за последните две години

...
Припомняме данните от черната статистика - за последните две години
Коментари Харесай

Дело срещу млад шофьор, убил на пътя зам.-директор на училище

Припомняме данните от черната статистика - за последните две години близо 2000 души са умряли при произшествия с присъединяване на млади водачи със стаж зад кормилото до две години.

Само за предходната седмица ви показахме няколко случая, породени от водачи с дребен стаж: и двете с жертви. Едната беше в Пловдив, където 21-годишен водач, наследник на служителка в КАТ с 16 нарушавания катастрофира със скорост над 150 километра в час - починаха той и едната му спътница, а останалите двама бяха тежко ранени.

Втората - през вчерашния ден - във Варна, където 27-годишен водач блъснал пешеходец на тротоар във Варна и е предизвикал гибелта му.

Делото в Пловдив още веднъж за породена гибел на пешеходна пътека ще се гледа по съкратена процедура, а околните на жертвата упорстват за правдивост. В следствието не са събрани данни за приложимост на алкохол или опиати.

Младеж с дребен шофьорски стаж застана пред Окръжния съд в Пловдив поради породена гибел на пешеходна пътека. При злополуката почина заместител – директорка на пловдивско учебно заведение. Досъдебното произвеждане продължи година и половина, и чак през днешния ден беше даден ход на процеса. Делото ще се гледа по съкратена процедура, а околните на жертвата упорстват за правдивост.

На 19 години, зад кормилото на автомобил, с позволение за шофиране единствено от три месеца Веселин Тачев позволява злополучен пътен случай. На пешеходна пътека наоколо до мост над река Марица блъска заместител – директорката на учебно заведение „ Симеон Велики “ Милена Петрова. И за две фамилии 2023 година стартира по най – отблъскващ метод.

Това е кръстовището, където на 12 януари в осем сутринта е станала злополуката. Трафикът е натоварен, мястото е доста натоварено и изисква повече внимание от страна на всички водачи.

В доста тежко положение 52-годишната жена е откарана в болница. Въпреки напъните на медиците и кръводарителската акция, в която се включват доста хора, Милена Петрова губи борбата за живота си. Синът и споделя, че нито водачът, нито някой от фамилията му се е свързал с него за подпомагане и поддръжка.

" Когато майка ми беше ударена, не беше показано никакво човешко отношение, смисъл никой не ме е потърсил, никой не се поинтересува в болничното заведение майка ми какво въобще се случва с нея, какво е положението й нито след установяването на гибелта й, по никакъв метод ", показа Георги Петров – наследник на Милена Петрова.

Днес на разпоредителното съвещание Веселин Тачев пристигна в съда с родителите си. Застана пред правосъдния състав безмълвен. Защитата му призна всички обстоятелства и условия, събрани по делото, и изиска то да се гледа по съкратената процедура. Съдът обаче не даде ход, а върна обвинителния акт поради неточност в изписването на персоналните данни.

" Надявам се на някаква правдивост, тъй като би трябвало да има последици за отнемането на човешки животи ", сподели Георги Петров.

Близо година и половина продължи досъдебното произвеждане за злополуката. През това време Веселин Тачев беше на независимост с мярка подписка. Следващото правосъдно съвещание е в края на юни.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР