Израелски боен F-16 се разби в Северен Израел сред съобщения

...
Израелски боен F-16 се разби в Северен Израел сред съобщения
Коментари Харесай

Израел бомбардира в Сирия, израелски F-16 се разби

Израелски военен F-16 се разруши в Северен Израел измежду известия за солиден зенитен огън от сирийска страна, заяви израелската войска. Двамата водачи са катапултирали и са настанени в болница. Сирия твърди, че е свалила самолета и в случай че се удостовери, това ще е първият прочут сходен случай в продължаващата десетилетия наред борба сред двете страни.

Сирийската държавна организация САНА твърди, че по-късно въздушната защита е реагирала на " нова израелска експанзия ". Източници на основаната в Лондон организация Сирийска обсерватория за човешки права споделят, че израелските въздушни удари са почнали сутринта и не престават часове наред югозападно от Дамаск, в провинция Хомс и в централна Сирия към военновъздушната база Т4.

Израелската страна твърди, че интервенцията е в отговор на ирански дрон, пуснат над Израел. Авиацията е унищожила иранската апаратура, от която е бил пуснат апаратът.
" Ройтерс " оповестява, че F16 е бил свален от сирийската войска, само че в известията от израелската войска няма сходно изказване - единствено, че самолетът се е разрушил. Сирийската страна твърди, че е бил изумен " повече от един аероплан ". Агенцията напомня, че Израел прави всичко допустимо да не разреши Иран, който крепи на власт в Дамаск водача Башар ал Асад, да сътвори трайно военно наличие в Сирия или да помогне на " Хизбула " да построи предприятия за ракети в Южен Ливан.

На няколко пъти израелски самолети са атакували надълбоко в Сирия военни обекти и конвои, за които се счита, че са превозвали ирански ракети и въоръжение през страната към Ливан.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР