Продължават съвместните акции на Инспектората, полицията и ДАИ срещу водачи

...
Продължават съвместните акции на Инспектората, полицията и ДАИ срещу водачи
Коментари Харесай

Край на замърсяването на околовръстното във Враца /снимки/

Продължават взаимните акции на Инспектората, полицията и ДАИ против водачи на тежкотоварни транспортни средства, които нерегламентирано изхвърлят боклуци в региона на околовръстния път на Враца.
След извършените превантивни акции, в секторите към този момент са сложени табели на няколко езика, указващи, че е неразрешено изхвърлянето на боклуци, а санкцията е до 1000 лв..
В региона път се надгражда и системата за видеонаблюдение, която ще записва регистрационните номера на преминаващите и ще се следи 24 часа в денонощието. 
Вече има формирани актове на извършители, които изхвърлят строителни и едрогабаритни боклуци.
Успоредно с инспекциите по околовръстното, за последните два месеца от звено „ Инспекторат “ сформираха над 60 акта за нарушение на локалните наредби. Стойността на към този момент връчените 15 постановления е над 5 000 лв..
Поради неналичието на смяна на Наредбата за публичния ред в последните години и прекалено ниският размер на санкциите за изхвърляне на боклуци и прочие, следва актуализация както на типовете нарушавания, по този начин и увеличение на размера на глобата. Първата стъпка в тази посока към този момент е изпълнена, като измененията в наредбите са осъществени от локалната администрация. Предложенията ще бъдат разисквани с жителите на 14 юни, а по-късно ще бъдат прегледани и от локалния парламент.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР