СподелиПродължителна въздушна тревога, обявена в голямата част от Харковска област

...
СподелиПродължителна въздушна тревога, обявена в голямата част от Харковска област
Коментари Харесай

Харков беше под въздушна тревога близо 16 часа

Сподели
Продължителна въздушна паника, оповестена в огромната част от Харковска област в Североизточна Украйна рано тази заран беше анулирана, откакто представители на локалните управляващи оповестиха за удари, нанесени от съветски дронове и предизвестие за ракетна заплаха в град Харков, съобщи Българска телеграфна агенция по информация на Ройтерс.

Обществената телевизия „ Суспилне “ заяви, че въздушната паника в града е била в действие над 16 часа и половина, най-продължителната от началото на нашествието на Русия в Украйна през февруари 2022 година

Областният шеф Олег Синехубов съобщи, че минимум пет дрона са нанесли удари по Харков, втория по величина град в Украйна.

Кметът на Харков Игор Терехов разгласи, че е бил изумен Основянски регион в града, при което е породен пожар. За момента няма данни за жертви или вреди.

В последните седмици Харков, вторият по величина град в Украйна, постоянно е цел на съветски офанзиви. Миналата седмица съветски войски навлязоха в северните елементи на Харковска област и край редица села наоколо до съветската граница се водят сражения. „ Суспилне “ заяви, че в регионите, наранени от тази офанзива, въздушната паника се резервира.

Руските сили се възползват за този взлом от отслабването на украинските сили в последните месеци в миг, в който Киев страда от дефицит на мъже, които да отидат на фронта и от оръжия и муниции поради закъсненията на западната военна помощ, отбелязва Франс прес.

Междувременно четири дами починаха при украински удари по окупирания от съветските сили Донецк, съобщи Франс прес, като се позоваха на локални представители, назначени от Москва.

Жертвите са починали покрай спирка на публичния превоз, показват локалните представители в „ Телеграм “, като прецизират, че най-възрастната жертва е на 72 години, а най-младата на 38 години.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР