Още един архитектурен паметник в центъра на Варна се радва

...
Още един архитектурен паметник в центъра на Варна се радва
Коментари Харесай

Обновиха облика на още един архитектурен паметник във Варна

Още един архитектурен монумент в центъра на Варна се радва на нов образ. Къщата на ул. „ Драган Цанков “ 13 бе оставена години наред да пустее и да се разрушава. Към днешна дата главните действия по реновирането й са завършили. Прави усещане, че е работено освен по фасадата, само че е осъществено и надстрояване, което обаче е в надалеч по – съвременен дух от този на остарялото здание, видя кореспондент на Moreto.net.

Къщата, строена през 1900 година, впечатлява с архитектурата си и красиви орнаменти по фасадата и покрива.

Плачевното й положение стана мотив още през 2017 година общината да излезе със заповед към притежателите да изготвят план за рестарвация и консервация, които в къси периоди да осъществят.

След това години наред къщата заставам непокътната. Дълго заставам обезопасяването и ограждането ѝ поради риска от падащи мазилки и предмети. В последна сметка реновирането стартира към края на 2022 година.

Извършен е главен ремонт и реорганизация на жилищната постройка, преустрояване на покривна структура с създаване на надзид до 1.50 метра с капандури, реституция и реставрация на постройката.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР