Когато отидете в Париж, вероятно най-голямата дилема пред вас ще

...
Когато отидете в Париж, вероятно най-голямата дилема пред вас ще
Коментари Харесай

Какво да видим, ако отидем в Париж за 4 дни?

Когато отидете в Париж , евентуално най-голямата алтернатива пред вас ще бъде по какъв начин да съберете в четири дни всички неща, които си заслужава да видите в този незабравим град. 

Дом на безчет музеи, исторически забележителности и подбрани бутици - невероятно е да включите всичко в програмата си. Ние ще ви създадем дребна услуга и ще ви предложим част от нещата, които си заслужава да видите в Париж .

Така че, стягайте багажа и обувайте най-удобните си обувки . Enchanté!

 heart Подарете си хубостта на Версай  heart
 
 Версай БГНЕС

Едва ли има по-добро място да изпитате величието на Франция от кралския замък Версай от времето на Луи XIV. Тук ще откриете замайващ интериор, превъзходни градини, фонтани, творби на изкуството. Това е прекарване, което не трябва да пропускате.
 
 Версай БГНЕС

 Версай БГНЕС

За да не си аргументите безкрайните опашки, може да си резервирате обиколка без опашка с екскурзовод, който ще разкрие пред вас предишното на френските крале.

 heart Потънете в безвремието на Люксембургската градина  heart
 
 Франция iStock

Разположена в сърцето на Шести арондисман на Париж, известната Люксембургска градина е прелъстителен зелен оазис за парижани и туристи. Мястото е отлично за сантиментални разходки, пикници или просто с цел да се полюбувате на комбинацията от британски, италиански и френски стилове в озеленяването. Ако сте спортна натура, може да се присъедините към ранните утринни джогинги там или да заложете на едно от игрищата за тенис, ситуирани в градините.

 heart Льо Бон Марше - първият ЦУМ в света  heart

                 

Датиращ от 1850 година, Льо Бон Марше е най-старият повсеместен магазин в Париж и сигурно най-емблематичният в града. Елегантната постройка на левия бряг на Сена е известна както с ефирното си оформление, по този начин и със селекцията на облекла и аксесоари от най-хубавите дизайнери в света. Преди да приключите с извършването на покупки си, надникнете в La Grande Épicerie, магазина за изискани храни на Льо Бон Марше, намиращ се в прилежащата постройка.

 heart Нощ в Мулен Руж  heart
 
 Франция iStock

Това е една безспорна класика - да прекарате вечерта в най-прочутото кабаре в света. Със своята присъща яркочервена вятърна мелница, Мулен Руж е открит през далечната 1889 година Днес 100 хубавици - блестящи в пера, пайети и костюми от кристали, се изкачват на сцената всяка вечер за ослепително развлечение. Старо тъкмо колкото Айфеловата кула, кабарето Мулен Руж би трябвало да е измежду първите неща в листата ви за Париж. Препоръчваме да си извършите резервация с пакет - шоу и половин бутилка шампанско или цялостно класическо френско меню с 3 ястия. Популярното кабаре се разпродава седмици авансово, тъй че не забравяйте да резервирате по-рано.

 heart Вижте Мона Лиза в Лувъра  heart
 
 Мона Лиза туристи Gulliver/Getty Images

Лувърът надали има потребност от показване – най-известният музей в света, който всяка година се посещава от над 8 милиона души. Бившият кралски замък в този момент е дом на някои от най-емблематичните творби на изкуството, включително и на Мона Лиза и статуята на Нике от Самотраки

Разходката из залите, в които в миналото е вървял самият Луи XIV (живял е тук преди да се реалокира във Версай), е необикновено прекарване. По стените на Лувъра има към 35 хиляди творби на изкуството и артефакти от праисторията до 21-ви век. За да видите и изживеете всичко тук са нужни дни, тъй че имайте поради, че музеят предлага и пропуски за няколко следващи дни, с цел да можете да му се насладите оптимално.

 heart Не подминавайте Гран Пале  heart
 
 Франция iStock

Това място се свързва от десетилетия с ревютата на Chanel , които починалият Карл Лагерфелд организираше тук. Той обичаше да трансформира Гран Пале ту в летище, ту в плаж, галактическа площадка или голямо пристанище.
 
 Франция iStock

Гран Пале е емблема на френското великолепие и архитектурен напредък. Сградата е в началото издигната за Световното ревю през 1900 година, а през днешния ден е хазаин на артистични, културни, фешън и арт събития.

 heart Айфеловата кула  heart
 
 Париж iStock

Кулата от ковано желязо на Гюстав Айфел поляризира парижани, откогато е издигната за Световното ревю през 1889 година Въпреки това, през днешния ден тя е една от най-обичаните и разпознаваеми забележителности на Париж.  Конструкцията закотвя единия завършек на обширното Марсово поле и обезпечава ориентировъчна точка за града. Ресторантът Жул Верн, който се намира на втория етаж на Айфеловата кула е със звезда Мишлен, а на върха има дребен бар, в който сервират шампанско за компания на прелестната панорама към Париж.

 heart Гробището Пер Лашез  heart
 
 Франция iStock
Нека едно да е ясно - гробищата в Париж нямат нищо общо с гробищата в България. Ако за вас визитата на сходно място е нещо тъмно, то би трябвало да ви кажем, че в Пер Лашез ще имате най-хубавото ви тъмно прекарване.

Смъртта е неизбежна част от живота и французите одобряват доста съществено тази максима. Слоевете парижка история, изложени в гробището Пер Лашез, са вълнуващ взор към това по какъв начин градът се е развивал с течение на времето. Мястото ще ви впечатли с надгробните плочи и статуии, както и гробниците на богатите парижани. В Пер Лашез почиват Оскар Уайлд, Молиер, Едит Пиаф, Джим Морисън, Жорж Бизе, Жил Беко, оперната певица Мария Калас, композиторът Фредерик Шопен и художникът Йожен Делакроа.

 heart Домът на Виктор Юго  heart

Наскоро отворен след дълъг ремонт, в този момент можете да си придвижите в живота на най-известния френски публицист, като се попотпите в атмосферата на някогашния дом на Виктор Юго. Той се намира на емблематичния Place des Vosges. Писателят се мести в жилището година откакто написа романа „ Парижката Света Богородица “.

 heart Пале Гарние  heart
 Франция iStock

Върхът на архитектурата на Наполеон III, блестящата опера Пале Гарние е обилна от всеки ъгъл.  Фасадата е покрита с орнаменти и бюстове, както и l'Harmonie и La Poésie, двете позлатени медни скулптури, обграждащи входа от горната страна. 
 
 Франция iStock

Вътре се уверете, че ще ще видите Голямото стълбище на емблематичното лоби, успех на декадентския парижки дизайн.  Входът коства към 14 евро, само че си заслужава - разходката из тези публични пространства е като да се разхождате в Париж от предишното.  

 heart Арт кварталът Монмартър

Някогашният артистичен парадайс на Париж за импресионистичното придвижване, в това число за художници като Ван Гог, Моне и Реноар, в този момент това е мястото, където намират леговище стотици модерни създатели.  

 heart Разходка по Шанз Елизе и първокласните бутици  heart
 
 Франция iStock

Дълъг близо 2 километра, Шанз Елизе е още една парижка емблема.

Някога там имало парк с езеро и е било обичано място за занимания на френските крале. През 1616 година брачната половинка на Анри IV – Мария де Медичи, заповядала да се прокара и дълга алея. Само за няколко години тя се трансформирала в обичано място за разходки на парижаните от всички класи. През 1667 година Луи XIV я удължил и наредил от двете ѝ страни да се засадят дървета. Днес по Шанз Елизе има стотици кафенета и бутици, измежду които този на Шанел, както и магазинът на козметичната къща Герлен, прочут със своето историческо извито стълбище.

                 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР