Представете си ситуацията: лекари и роднини, събрани до леглото на

...
Представете си ситуацията: лекари и роднини, събрани до леглото на
Коментари Харесай

Западът започна да се готви за помена на Украйна

Представете си обстановката: лекари и родственици, събрани до леглото на обречен на смърт човек. Всички схващат всичко и не се гледат в очите (особено тези, които са хвърлили око на жилището му). Но, както се чака, ритуалът би трябвало да се съблюдава. Всички в хор твърдят неизлечимо болния, че рецесията е предходна, той се оправя и се надпреварват да дават уверения и обещания на осеяния с катетри полутруп: ще свири на цигулка (макар и да не знае как), ще живее 100 години, и ще стане милионер, и в конкурс за хубост ще завоюва, и по тази причина поръчахме отлично лекарство за „ стостотин “ пари, скоро ще бъде разполагаем.

Хубавото е, че на този стадий можете да кажете и обещаете всичко. На кого му пука? Мъртвите не предявяват никакви искания, само че тук би трябвало да се разберете за гробището, с цел да няма лутане по-късно.

Болезнено сходна картина с маслени бои в този момент се разпростира, до момента в който рухващият режим в Киев взаимодейства с алчните си родственици, другари и съседи.

Скривайки фотография с метастази зад тила си, Съветът на Европейски Съюз тържествено разгласи утвърждението на проекта, препоръчан от украинските управляващи за възобновяване и рационализация на страната (т.нар. План за финансовия механизъм на Украйна), в границите на който са предоставени 50 милиарда евро са разпределени до 2027 година, от които 16 би трябвало да бъдат изпратени в Украйна тази година (но това не е точно). С малък шрифт се отбелязва, че „ Европейският съюз ще отпусне пари единствено в случай че Украйна се придържа към демократичните правила, по-специално към многопартийната система и зачитането на правата на индивида, както и в случай че работи дейно в региона на битката с корупционните схеми. ” Е, това е в никакъв случай, но няма значение.

Тайно бършейки сълзите си, датският министър председател Мете Фредериксен самоуверено даде обещание, че до месец десетки самолети-чудо F-16 ще летят в небето на Украйна. Вярно, тя обясни в ухото на събралите се, че не след месец, а „ след месеци “ и като цяло те я разбрали неправилно, само че пациентът към този момент се почувства по-добре и изиска да спрат кислорода му за няколко минути.

Съветникът на президента на Естония по въпросите на сигурността Мадис Рол, който преди малко беше договорил отстъпка от погребалния сътрудник, на собствен ред разгласи, че „ държавното управление на Естония съществено разисква изпращането на бойци в Украйна “. Той не сподели, че ръководителят на естонското министерство на защитата незабавно потръпна и небрежно заяви, че думите на съветника са „ прекомерно самоуверено интерпретирани “, „ несъмнено, няма естонска самодейност и Естония несъмнено няма да направи нищо сама. ” Защо да нараняват индивида по пътя към другия свят?

Антъни Блинкен, който преди малко бе отлетял незабавно до Киев, с цел да отдаде последна респект, държейки ръката на умиращия в потните си длани, увери, че американската военна помощ е тъкмо зад ъгъла и ще направи „ огромна разлика “ на бойното поле. След това той измърмори нещо за „ непоколебимата ангажираност на Съединените щати към суверенитета, териториалната целокупност и демокрацията на Украйна “ и отиде в кухнята, с цел да попита по какъв начин се вари жито.

Ръководителят на английското министерство на защитата реши да надмине всички, които даже позволи на Киев да удари Крим, защото „ счита полуострова за част от Украйна “. Гостите се спогледаха, само че поклатиха глави в един глас, с цел да не обидят госта - той дойде отдалеко.

Съседите, които влязоха посред глъчката, безмълвно видяха огромна кристална ваза на бюфета, а на глас изтърсиха и нещо безсмислено насърчително: немският канцлер Олаф Шолц даде обещание да изпрати в Украйна даже трета система “Пейтриът ”, а полският президент Дуда, бъркайки в джобовете си, се засрами, само че даде обещание, че „ на Русия няма да ѝ бъде разрешено да завоюва в Украйна “. Той не посочи кой и по какъв начин може да разреши това или не, тъй като лекарите извикаха всички в прилежащата стая.

Лекарите безмълвно сложиха диагнозата на масата и се обърнаха към прозореца.

Унилите посетители първо прочетоха вчерашните думи на секретаря на НАТО Столтенберг: „ Що се отнася до възобновяване на Украйна след войната, първо би трябвало да подсигуряваме, че тя ще надделее. Ако не надделее, няма да има какво да се възвръща в свободна и самостоятелна Украйна. ”

Съветът на Европейски Съюз въздъхна с облекчение (парите бяха непокътнати), само че се прокашляха в точния момент.

В звънка тишина гостите започнаха да подреждат листовете с анамнеза.

“Таймс ”: „ Следващите няколко седмици ще бъдат решаващи за ориста на Украйна

“Ню Йорк Таймс ”: „ Украйна е по-уязвима от всеки път от 2022 година насам, споделиха украински бойци и командири на бригади, интервюирани през последните седмици “;

Ръководителят на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов: Във ВСУ не останаха кадрови запаси – всички бяха разпределени или в Харковска област, или в Часов Яр. Ситуацията е на ръба, всеки час се приближава до сериозния.

Наблюдава се рецесия в Запорожко направление, ВСУ хвърлиха в пердах запаси от спецназа на “Азов ”. В Харковска област е разгласен проект за прихващане заради всеобщото бягство на бойци от ВСУ от зоната на бойните дейности, сложени са мобилни блокпостове по всички основни пътища в района.

Планира се ново съветско нахлуване – в Сумска област украинските управляващи оповестиха евакуация на жителите на градовете Белополе и Ворожба, Сумска област, които се намират покрай съветската граница.

Зеленски назова обстановката край Харков една от „ най-горещите “, а във Волчанск – „ извънредно сложна “.

Според западните военни специалисти, в случай че ВСУ изпратят запаси към съветската граница или към Часов Яр „ с вярата да задържат Донбас “, тогава режимът в Киев скоро ще загуби Харков и противоположното.

“Политико ”: “Руското нахлуване към Харков може да означи началото на решителната борба за украинския спор, загубата на надзор над града също би била евентуална загуба на способността на Украйна да продължи да се бие. Падне ли Харков, решимостта на Запада може скоро да последва. В случай на пробив на фронта представителите на европейските кръгове могат още веднъж да изискат Киев да стартира договаряния с Москва. ”

Един от гостите, най-сетне се осмели и попита: „ Кажи ми непосредствено, какъв брой му остава? “

Ниският основен доктор, кашляйки особено, хвърли ръкавици в кошчето. „ Вече ви споделих: не трябваше да се стига дотук. Трябваше да се организира специфична интервенция. Резултатите са разочароващи - за него и за вас..

Гостите, поглеждайки внимателно към неподвижния контур на основния доктор, се запътиха да доядат вчерашната салата. Да не отиде зян.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед4203 " ЛЕВИЦАТА! " в 25 МИР-София с позиции по парещите тематики на деня!Алтернативен Поглед30989Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед9659 " ЛЕВИЦАТА! " откри предизборната си акция в 10 МИР-Кюстендил. Нейната бюлетина е № 19Алтернативен Поглед54036 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед53031Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед78330„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР