Израел ще отговори на обвиненията в геноцид пред върховния съд

...
Израел ще отговори на обвиненията в геноцид пред върховния съд
Коментари Харесай

Израел ще отговори на обвиненията в геноцид пред върховния съд на ООН

Израел ще отговори на обвиняванията в геноцид пред висшия съд на Организация на обединените нации в петък, откакто Южна Африка подаде незабавна молба до съда да подреди преустановяване на огъня в Газа.

Това е третият път, когато Международният съд (МС) организира чувания по отношение на войната Израел-Хамас, откогато Южна Африка заведе дело в съда в Хага през декември.

В четвъртък, Южна Африка сподели на съда, че обстановката в Газа е достигнала „ нов и отблъскващ стадий “ и прикани 15-те съдии да подхващат незабавни дейности.

Израел би трябвало „ изцяло и абсолютно да се отдръпна “ от Ивицата Газа, сподели Вусимузи Мадонсела, дипломат на Южна Африка в Холандия.

Южна Африка е подала четири претенции към Международния съд за следствие на Израел. Според последното искане страната споделя, че военното навлизане на Израел в Рафах заплашва „ самото оцеляване на палестинците в Газа “.

По време на чуванията по-рано тази година Израел изрично отхвърли осъществяването на геноцид в Газа, като сподели, че прави всичко може да п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР