Изпускане на отпадъчни води от млекопреработвателно предприятие в дере, по

...
Изпускане на отпадъчни води от млекопреработвателно предприятие в дере, по
Коментари Харесай

Изпускане на отпадъчни води от мандра установиха екоинспектори

Изпускане на отпадъчни води от млекопреработвателно дружество в дере, по дъното на което са останали отлагания с бял цвят, са открили специалисти при инспекции на сигнал за замърсяване на язовир Фисека на търговищка територия. Това оповестиха от екоинспекцията в Шумен след инспекциите, които са били поради заустване на отпадъчни води от мандра в търговищкото село Макариополско. Не е било открито замърсяване на язовира.

Причината за изпускането на отпадните води е преливане от крайната шахта преди вливането във водоплътните лагуни, прецизират от Регионалната ревизия по запазване на околната среда и водите.

В инспекциите са взели участие още специалисти от „ Басейнова дирекция ”, организацията по храните и други контролни органи.

Взети са проби от повърхностни води от дерето, което се влива в язовир Фисека, както и от самия язовир, които ще бъдат изследвани по голям брой индикатори.

На мандрата е формиран акт и са издадени наставления за преустановяване и недопускане на заустване на отпадъчни води в локалното дере. Трябва да бъде построена нова пречиствателна и да се осъществен ремонт на разнообразни уреди.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР