Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов поиска оставката на районния

...
Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов поиска оставката на районния
Коментари Харесай

Сарафов иска главата на шефа на СРС за двойния убиец

Изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов изиска оставката на районния прокурор на София Невена Зартова.

Причината за това се състои в позволени пропуски в организацията на работата на Софийската градска прокуратура, в това число при следствието на случай от 2022 година, по който арестуваният за двойното ликвидиране в Лозен е обвинен за гибел по несъобразителност.

Ето какво се споделя в изказване на Сарафов, оповестено от пресцентъра на прокуратурата:

„ Само преди седмица, още веднъж по противен мотив, обвързван с тежки престъпни закононарушения, обърнах внимание, че прокурорите би трябвало да служат на жителите. Тогава разгласих нулева приемливост към всички прояви на експанзия и принуждение, които следва да срещнат незабавния отпор на проверяващите органи, които непоколебимо да ползват закона с цялата му суровост.

Нулевата приемливост обаче се отнася и до всички тези прокурори и изключително до административните ръководители, които позволяват формалистично и даже бездушно практикуване на своите пълномощия. Нещо, което може да има съществени отрицателни последствия.

Именно поради това с огромно отвращение одобрих докладваните ми от Софийска градска прокуратура условия по досъдебното произвеждане, водено за двойното ликвидиране край село Лозен, в хода на което е открито, че същото лице е причинител на още едно съзнателно ликвидиране, случило се през предходната година, досъдебното произвеждане за което е водено по чл.122 от Наказателен кодекс /за причиняване на гибел по непредпазливост/ в Софийска районна прокуратура /СРП/ “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР