Изпълняващият длъжността президент на Иран Мохамед Мохбер се обърна към

...
Изпълняващият длъжността президент на Иран Мохамед Мохбер се обърна към
Коментари Харесай

Изпълняващият длъжността президент на Иран с първа реч пред парламента


Изпълняващият длъжността президент на Иран Мохамед Мохбер се обърна към новия парламент на страната в първата си обществена тирада след злополуката с хеликоптер предходната седмица, при която починаха неговият предходник Ибрахим Раиси и още седем души.

Речта на Мохбер идва в миг, когато Иран се приготвя за президентски избори единствено след месец. Междувременно се чака новият твърдолинеен парламент на Иран да избере своя нов ръководител на 28 май.

В изявлението си Мохбер похвали Раиси за времето, през което е бил на поста, като означи, че производството на недопечен нефт в Иран се е повишило до над 3,6 млн. барела на ден, съобщи Агенция Франс Прес.

Мохбер сподели, че иранската стопанска система се е справила по-добре при ръководството на Раиси, в изискванията на военни удари против три страни.

„ Ударихме Израел, режим-окупатор на Ал Кудс (Йерусалим), след което на идната заран хората се разсънват със същите цени и числа, както преди да заспят. Обменният курс на задграничните валути е същият, не е мечтаният курс, само че е същият като преди нападението. Процентът на инфлацията е същият, ликвидността е същата. Пазарът е цялостен със артикули, от които хората се нуждаят ", съобщи иранският президент. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР