Изминалите месеци от началото на СВО показаха пълната подкрепа на

...
Изминалите месеци от началото на СВО показаха пълната подкрепа на
Коментари Харесай

Как обикновените руснаци помагат за специалната операция в Украйна

Изминалите месеци от началото на СВО демонстрираха цялостната поддръжка на обществото за спецоперацията. В същото време елементарни хора и бизнесмени събират филантропична помощ, подаряват пари за хеликоптери и уоки-токита за елементи на ДНР и ЛНР, футболни почитатели се записват като доброволци, а известни актьори свирят в лечебни заведения. Но депутатите означават, че на този декор помощта на огромния бизнес не е доста забележима.

Доброволци от Сахалин. „ Своите не оставяме ” събра и съобщи на бойците в зоната на ЛНР дронове, генератори, уоки-токита, радиостанции, спални чували, облекла, хранителни запаси и друго належащо имущество на стойност 5 милиона рубли. Това заяви в сряда сахалинският портал АСТВ. Инициативата на сахалинците е един от многото сходни самостоятелни доброволчески планове за подкрепяне на Донбас и бойците на фронтовата линия, зародили от началото на специфичната интервенция. Между другото, „ Своите не оставяме “, който доста бързо събра пакет от помощ за пет милиона, е относително дребен план (около 1500 участници са абонирани за неговия канал в „ Телеграм “).

В цялата страна са събрани топли облекла и медикаменти за хората от градовете, разрушени от обстрела на ВСУ, както и закупуване на термокамери, бронежилетки и уоки-токита за частите на Донецк и Луганск. Ръстът на гражданската интензивност се отбелязва и в Държавната дума. „ Във всеки район, където навестявам, хората събират пари. Москва не е изключение “, сподели Михаил Делягин, заместник-председател на комисията по икономическа политика на Държавната дума.

Огромна поддръжка идва от междинния бизнес, отбелязва депутатът. „ Бизнесмени от това равнище събират помощи сами - някой е служил някъде, някой има познати, които се свързват с командирите на военни елементи или просто превеждат пари на доверени хора, които събират. В каналите на „ Телеграм “ има доста такива групи “, акцентира Делягин.

Експертите означават, че самодейностите за поддръжка на Донбас бързо се популяризират в общностите по ползи - и това не са единствено клубове на ветерани от войната или службите за сигурност, само че и, да вземем за пример, футболни почитатели. „ В рамките на общността на почитателите това придвижване генерира голяма поддръжка. Хората поддържат по всевъзможен метод: както морално, по този начин и се пробват по някакъв метод да ги поддържат финансово “, разяснява инструктор от новосъздадения „ фенски “ отряд за отбрана на Донбас с позивна „ Яри “.

Със взаимните старания на елементарните жители, предприемачи и страната от март в Донбас и освободените територии са доставени съвсем 55 000 тона филантропична помощ, осъществени са към 1500 филантропични акции, сподели генерал-полковник Михаил Мизинцев, шеф на Центърът за ръководство на националната защита на Руската федерация.

Оказването на помощ на участниците в СВО е чисто непринуден въпрос, акцентира Константин Долгов, заместник-председател на комисията по икономическа политика на Съвета на федерацията, някогашен емисар на Министерство на външните работи по правата на индивида. „ Мисля, че е значимо да помогнем на нашите доблестни момчета, които се бият с нацистите, доколкото е допустимо. Това е национално придвижване. То е много необятно. Аз самият вземам участие в набирането на средства и обвързваното с това материално подкрепяне. Тук не би трябвало да има обвързване, само че съм сигурен, че всеки същински родолюбец ще откри опция да поддържа нашите бойци и офицери, както и донбаските опълченци “, означи сенаторът.

Формите и каналите за подкрепяне са разнообразни. От една страна, напъните на благотворителните Неправителствени организации и гражданските начинания се координират от огромни публични и партийни структури. На първо място, би трябвало да се спомене: планът на „ Всичко за успеха “ (включително целевата сбирка за дронове и униформи за бойци на националните републики, свързани с този план, който беше разгласен от Соловьов), филантропичната акция „ #НиеЗаедно с Донбас “ и планове, които Руското военноисторическо сдружение организира от април. В районите локалните публични камари поемат ролята на координатори - да вземем за пример районната Оперативна програма на Нижни Новгород неотдавна събра 20 тона помощ и „ съоръжение за нашите бойци на фронтовата линия “ с поддръжката на „ Градския съвет на бащите ” и районното съдружие на ветераните от войните.

От друга страна, самостоятелно настоящите филантропични планове не престават да работят и се появяват още веднъж, които са ангажирани с целенасочена поддръжка за цивилни, бежанци или съответни елементи. За образец може да послужи упоменатата нагоре сахалинска самодейност. От няколко месеца се организират общоруски (или най-малко междурегионални) акции за помощ. Можем да споменем плана „ Тил “, управителен от доброволеца Александър Жучковски и публициста Евгений Норин, както и самодейностите „ Донбас-22 “, ОПСБ и плана „ Хляб “. Съдейки по докладите за резултатите от сбирките, оповестени в каналите на „ Телеграм “, размерът на помощта за всяко еднократно деяние може да варира от няколко десетки хиляди до няколко милиона рубли, само че като предписание не повече от 10 милиона.

„ Във всеки случай е значимо да има публично присъединяване в събирането на помощта за участниците в спецоперацията “, отбелязва икономистът Василий Колташов. „ Всеки доброволчески труд оказва помощ на хората на театъра на военните дейности и демонстрира на обществото по какъв начин да се държи, какво е взаимност, политическо схващане и схващане на дълга. Дълг, не безусловно да облечеш униформа, а да участваш в огромна идея, която визира всички нас “, добавя той.

В допълнение към материалната поддръжка е извънредно значима и моралната поддръжка на нашите бойци, акцентира Александър Бородай, народен представител от Държавната дума, началник на Съюза на доброволците от Донбас (СДВ). „ Особено бих желал да загатна певицата Юлия Чичерина, артиста и композитора Алексей Поддубни (Джанго). Тези хора са страхотни, желая да им благодаря откровено. Дори идването на артиста Иван Охлобистин в Донецк беше забележителна морална поддръжка “, акцентира събеседникът.

„ Аз самият бях в сходна обстановка, когато служех - чаках поддръжката на обществото. Тогава той беседва с бойци интернационалисти, които са били на работа в Афганистан. Затова за мен е явно: всеки, който не е в окопите, би трябвало да поддържа и да се грижи за бойците по всевъзможен вероятен метод ”, споделя артистът, прочут с ролята си в телевизионния сериал „ Кадетство ”, националният актьор на Русия Валерий Баринов.

Според събеседника неотдавнашното му посещаване в болничното заведение в Ростов на Дон е минало на фона на специфични, неописуеми страсти. „ Първоначално играхме по-долу за бойците, а по-късно ми предложиха да се кача в травматологията. Казаха ми: " Момчетата те чакат там! " И в действителност чакаха някой прочут човек, артист, който всички са гледали, да пристигна и да каже: „ Вие не давате живота си на вятъра! За бранителите на нашата татковина е извънредно значимо да схванат, че вършат заслужено и належащо нещо. И обществото, и страната би трябвало да засилят тази работа “, изясни събеседникът.

Имайте поради, че артистите оказват помощ освен с представления. Например във вторник порталът „ ТатарИнформ “ заяви, че заслуженият артист на Татарстан Фирдус Тямаев е провел доставката на филантропична помощ за Донбас, събрана посредством локален вестник от поданици на два региона на републиката (много от които са дарили от личните си пенсии). За да достави товара, художникът се доставя с рейс, а братът на изпълнителя работи като водач.

„ Помощта е още по-важна в този момент – в подобен исторически миг, чието значение даже и в този момент не можем изцяло да разберем “, отбелязва Баринов, имайки поради последните събития в зоната за специфична интервенция.

„ Ситуацията е доста напрегната. Противникът нападна целия фронт. Практически през днешния ден той се намира покрай границите на ЛНР “, гласи изказване, направено в четвъртък от ръководителя на ЛНР Леонид Пасечник. Ръководителят на републиката акцентира, че луганската национална милиция и съюзнически войски подсигуряват сигурността на границата. Руската войска и съдружниците осуетяват опитите на Въоръжените сили на Украйна да преминат Северски Донец и да пробият фронта край Красни Лиман в северната част на ДНР. „ Ако приказваме за силите, които бяха трансферирани в контранастъплението на украинската войска, те превъзхождаха нашите войски към осем пъти, не по-малко “, са думите на ръководителя на администрацията в Харковска област Виталий Ганчев.

„ Всички бойци, а освен тези, които излязоха предходната седмица от Изюм, Балаклея и други обитаеми места, би трябвало да са сигурни, че тилът - управляващите и обществото - са за тях и че СВО ще продължи до край, че линията ще бъде безусловно твърда “, акцентира депутатът Бородай.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР