Палестински боец е бил убит, а други 8 души са

...
Палестински боец е бил убит, а други 8 души са
Коментари Харесай

Убит е член на радикалната групировка Ислямски джихад

Палестински войник е бил погубен, а други 8 души са били ранени при израелска въздушна офанзива в бежанския лагер Дженин в окупирания Западен бряг. Това оповестиха от палестинското здравно министерство и от израелската войска.

Израелските военни оповестиха, че офанзивата е била осъществена от военен аероплан и хеликоптер. Поразен е бил комплекс, който се е употребявал за действен център от палестинските бойци. Нападението е било осъществено, с цел да в профил " непосредствена опасност ", показват от армията, без да прецизират каква тъкмо. Убитият палестинец е бил виновен за няколко офанзиви против израелци.

Военното крило на палестинската формация " Ислямски джихад " съобщи, че той е бил неин член.

Западният бряг е измежду териториите, окупирани от Израел през войната от 1967 година Палестинците желаят тази зона да се трансформира в ядро, към което да бъде издигната самостоятелна палестинска страна.

Първите камиони с филантропична помощ за палестинците в Газа потеглиха от плаващото пристанище, което бе издигнато от американските военни. Помощта е обезпечена в огромната си част от Европейския съюз и минава през предварителни израелски инспекции в Кипър.
Първите колета с филантропична помощ дойдоха на крайбрежията на Газа през многонационалния морски кулоар, който президентът разгласи в речта си за положението на Съюза. Докато приказваме с вас, спомагателна помощ от Съединените щати и други страни идва в Кипър, където ще бъдат осъществени инспекции от израелските управляващи, и по-късно ще бъде натоварена на кораби, които ще се насочат към краткотрайния пристан в морето.
Джон Кърби – представител на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати

Боевете в Газа не стихват. Избухнали са престрелки в селището Джабалия в северната част на анклава и за контраатаки на Хамас на юг, край град Рафа.

От началото на израелската интервенция в Рафа по-рано този месец от града бяха прогонени повече от 600 000 палестинци.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР