СподелиПроливни дъждове причиниха наводнения в части от Германия, Белгия и

...
СподелиПроливни дъждове причиниха наводнения в части от Германия, Белгия и
Коментари Харесай

Проливни дъждове, гръмотевични бури и наводнения в Северна Европа

Сподели
Проливни дъждове предизвикаха наводнения в елементи от Германия, Белгия и Холандия през нощта против събота, наводнявайки улици и здания и предизвиквайки евакуации.

В югозападната немска провинция Саарланд улиците останаха под вода и фрагментите в обществените медии демонстрират чиновници на незабавна помощ, които придвижват с лодки локалните поданици на безвредно място.

Столицата на провинцията Саарбрюкен беше тежко наранена, до момента в който немският ежедневник „ Билд “ заяви, че пробив в дига в град Куершид е довел до прекъсването на електроцентрала в региона. Няма известия за починали, само че най-малко един човек е ранен.

Германският канцлер Олаф Шолц би трябвало да посети региона по-късно в събота. Премиерът на провинция Саарланд Анке Релингер разказа обстановката като „ доста напрегната “ и предизвести, че може да има необятно публикувани вреди. Но картината се е подобрила рано в събота с повдигане на предизвестието за неприятно време за региона и намаляване на водните равнища, сподели кметът на Саарбрюкен Уве Конрад. Стотици чиновници на службата за незабавна помощ към момента бяха на място и помагаха при почистването. През 2021 година немските райони Рейнланд-Пфалц и Северен Рейн-Вестфалия бяха наранени от пагубни наводнения, при които починаха над 180 души.

В Белгия провинция Лиеж беше наранена от тежки наводнения, като управляващите получиха стотици молби за помощ и бяха изпратени 150 пожарникари, сподели губернаторът Ерве Джамар.

Основната помощ, оказана от незабавните служби, беше изпомпването на вода от наводнените здания, сподели той.

Отвъд границата в холандската провинция Лимбург два къмпинга бяха евакуирани рано в събота, защото бяха застрашени от задаващи се наводнения, споделиха чиновници. Междувременно в региона на североизточния френски град Мозел бе издадено предизвестие за наводнения, защото равнищата на водата в реките се повишиха след проливни дъждове.

Предупреждения за гръмотевични стихии в Англия и Уелс са издадени за през днешния ден от английската метеорологичната работа. Обявеният жълт код е годен до 20.00 часа по Гирнуич или 22.00 часа българско време за съботния ден.

На места се чакат неочаквани наводнения и съществени усложнения за всички типове превоз.

Някои елементи на Англия и Уелс даже могат да бъдат откъснати краткотрайно от света от наводнените пътища. Късно вечерта преваляванията и гръмотевичните стихии последователно ще отшумят. Метеорологичната работа посъветва хората да наблюдават ситуацията, с цел да преценяват дали местоположението им е изложено на риск от неочаквани наводнения.

Хората са посъветвани също да се уверят, че всички преносими предмети като кофи за отпадък, култивиран мебели, батути, палатки, беседки, навеси и огради са добре обезопасени.

Вероятно е и спиране на електрозахранването тук-там.

Миналата събота беше доказана като най-горещия ден от началото на годината, само че единствено ден по-късно последваха гръмотевични стихии.

Източник: Българска телеграфна агенция, БГНЕС
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР