Изкуственият интелект може да доведе до изчезване на човечеството. Това

...
Изкуственият интелект може да доведе до изчезване на човечеството. Това
Коментари Харесай

Мъск: Изкуственият интелект е един от екзистенциалните рискове

Изкуственият разсъдък може да докара до изгубване на човечеството. Това разяснява Илон Мъск, без да прецизира по какъв начин това би могло да се случи в реалност. Собственикът на обществената мрежа X, позната като Twitter, изрази опасения, че изкуственият разсъдък идва с голям набор от закани.

По думите му, не може да бъде основана подобаваща правна рамка за ограничаване на рисковете, защото нито учените, нито водачите разбирали задоволително добре казуса. Малко по-късно Мъск взе присъединяване в първата по рода среща на върха за безвредно потребление на изкуствения разсъдък. Във форума, който се организира в Лондон, вземат участие държавни и държавни водачи и експерти от софтуерната сфера. 

„ За първи път в историята на човечеството се сблъскваме с нещо, което ще бъде доста по-интелигентно от нас. Така, че не ми е ясно дали ще успеем в действителност да установим надзор над него. Мисля, че изкуственият разсъдък е един от екзистенциалните опасности, пред които сме изправени. Може би даже е най-неотложният. Опитваме се да създадем някаква рамка, в която да има трета страна, т.е. самостоятелен арбитър, който да следи по какъв начин работят водещите компании в областта на изкуствения разсъдък и да ни сигнализира, в случай че има опасения за сигурността ни ", показва изпълнителният шеф на обществената мрежа Х Илон Мъск.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР