Британски депутат се завърна в парламента в сряда, пет месеца

...
Британски депутат се завърна в парламента в сряда, пет месеца
Коментари Харесай

Британски депутат с четири бионични крайника се завърна на работа след сепсис

Британски народен представител се завърна в Народното събрание в сряда, пет месеца откакто загуби ръцете и краката си от сепсис , получавайки бурни овации от сътрудници и похвали от министър-председателя, предава Ройтерс.

57-годишният Крейг Макинли сподели, че желае да бъде прочут като първия " бионичен народен представител ", защото се завърна в Камарата на общините с протези на краката и ръцете след животозастрашаващия епизод предходната година.

" Това е прочувствен ден за мен ", сподели той, шегувайки се за това, че поради новите си крака нарушава дрескода на Народното събрание, като носи маратонки и е без публично сако.

Премиерът Риши Сунак сподели, че Макинли е ентусиазъм, а представителят Линдзи Хойл го назова " индивидът на момента ".

Макинли, който съставлява ръководещата Консервативна партия на Сунак, сподели, че ще организира акция, с цел да подсигурява, че сепсисът, който напредва бързо, се разпознава по-рано.

При сепсис имунната система реагира прекомерно остро на инфекцията и тялото стартира да поврежда личните си органи . UK Sepsis Trust споделя, че болестта убива петима души на всеки час във Англия.

Макинли сподели, че на 27 септември си е лежащ, като не се чувствал добре и че в границите на един ден тялото му е посиняло.

Той прекарва 16 дни в изкуствена кома, събуждайки се, с цел да открие, че ръцете и краката му са почернели. Всички те бяха ампутирани предишния декември.

Той се научава да върви още веднъж с бионичните протези, само че споделя, че има доста сложни моменти, изключително когато се разсънва всяка заран.

" Вие сте в страната на сънищата и сънувате прекрасен сън, а по-късно се събуждате и истината е: " Нямам ръце ", сподели той пред Би Би Си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР