Няма пострадали хора при преливането на язовир Кастел“ в севлиевското

...
Няма пострадали хора при преливането на язовир Кастел“ в севлиевското
Коментари Харесай

Няма пострадали при преливането на язовир Кастел“ в Севлиевско

Няма потърпевши хора при преливането на язовир „ Кастел “ в севлиевското село Батошево, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Габрово.

Язовирът е препълнен през преливника нощес в резултат на преваляванията сред 17:00 и 18:00 ч., след приключването на водите две дерета, които поемат водите, също преливат и водата е потекла по уличната мрежа в посока селата Стоките и Кастел, допълват от полицията.

Засегнати са аграрни земи и селскостопански постройки, като при случая са удавени няколко домашни животни. Пожарната е отводнила няколко избени пространства. Органите на Министерство на вътрешните работи осведомят още, че няма заплаха за популацията, а водата от язовира се изпуска следено.

От пресцентъра на ВиК – Габрово оповестиха, че има два метра височина до преливния борд на язовир „ Христо Смирненски “, до запълване на размера му има още 2,5 милиона кубически метра вода. Ситуацията с питейния язовир на Габрово се следи непрестанно и място за терзание измежду жителите не би трябвало да има, показаха от сдружението.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР