Изхвърлете мрачното и сиво зимно настроение, прочистете главата си, отворете

...
Изхвърлете мрачното и сиво зимно настроение, прочистете главата си, отворете
Коментари Харесай

8 домакински задължения, която нито една домакиня не харесва

Изхвърлете мрачното и сиво зимно въодушевление, прочистете главата си, отворете очите си за настъпващата пролет и се заредете с прелестното слънце на открито. Пролет е, време за ново начало, нови усмивки и страсти и уви за обичайното пролетно разчистване на дома.

Сега точното време да отворите необятно прозорците, да извършите всичко допустимо домът ви да светне и заблести,  да изхвърлите ненужните движимости и да излъскате всяко едно ъгълче, тъй че да не остане и диря от прахуляк, нали? Освен, в случай че не сте като Моника Гелър от „ Приятели ” обаче надали огромното пролетно разчистване ви изпълва с възторг. И до момента в който се въоръжавате с гумени ръкавици, препарати и кърпи дано дружно изброим кои са най-неприятните домашни отговорности.

Според ранглиста на JoyfulCleaning, почистването на фурната е най-омразната и най-често отлагана задача вкъщи, следвана от разчистване на канала от косми, бърсането на прахуляк, топене на хладилника – вижте и останалите досадни домашен отговорности:

Почистване на фурната

Почистването на котлона и фурната става по-лесно, като го вършиме постоянно, само че не се ли отнася това за всички домашен отговорности в действителност? Препоръчително е да почиствате фурната най-малко един път месечно, само че това си е тежка и досадна задача и явно не е обичана на мнозина.

Миенето на прозорци

А помните ли оня ненавиждан тон от скърцането на вестник по прозореца до момента в който баба ви деликатно го почиства с разтвор от вода и оцет? За благополучие в този момент тази нелека задача е доста улеснена с огромния избор от препарати и кърпи и прозорците ми могат да заблестят без доста старания за нула време.

Почистването с прахосмукачка

Мнозина признават, че се ужасяват от шума на този домакински апарат, а за тийновете почистването с нея си е чист призрачен сън. И въпреки всичко помиселете си за времето, в което домакинставата са разполагали единствено с метла, с цел да почистят пода - в този момент е надалеч по-лесно, нали?

Миене на съдове

Факт е, че всяка стопанка си бленувам за миялна машина. Нека си признаем, концепцията за миене на чинии, изключително на ръка, не е доста привлекателна, само че имайте поради, че изключително в идните топли дни в случай че оставите съдовете неизмити прекомерно дълго е се трансформират в чудесна среда за размножаване на микроби.

Почистване на банята и тоалетната

Едва ли има стопанка, която да се похвали, че обича тази активност, само че пък типът на чистата и ароматизирана баня, която свети от непорочност ще ви накара да се чувствате горди.

Размразяване на хладилника

Идеалният метод да изхвърлите всичко излишно, което сте не запомнили в камерата. За благополучие не се постанова да го вършиме всяка седмица.

Почистване на прахуляк

Ако домът ви наподобява на дребен музей цялостен с всевъзможни експонати почистването им от прахуляк несъмнено няма да е лесна задача. Прахът обаче може да аргументи алергии и проблеми с дишането и е изключително значимо да не допускаме натрупването му.

Гладене

Всички тези безкрайни гънки, изключително в случай че би трябвало да гладите ризи ви изпълват с смут, знаем. Тук неприятното и досадно чувство се усилва и от обстоятелството, че гладенето идва след друга не-особено обичана активност на домакините - прането.

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР