Избраният за президент на САЩ Джо Байдън призова ръководството на

...
Избраният за президент на САЩ Джо Байдън призова ръководството на
Коментари Харесай

Байдън се надява Сенатът да работи и по други въпроси по време на импийчмънта

Избраният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън прикани управлението на Сената да работи и по други въпроси, до момента в който извършва отговорностите си по импийчмънта, откакто Камарата на представителите трансформира Доналд Тръмп в първия американски президент, подлаган два пъти на импийчмънт, съобщи Ройтерс.

" Надявам се управлението на Сената да откри метод да извърши конституционните си отговорности по импийчмънта, като в същото време работи и по други належащи въпроси за нашата страна ", съобщи Байдън, съобщи Българска телеграфна агенция.

Демократът имаше поради процесът за импийчмънт да не се отрази на периодите за одобряването на членовете на неговото държавно управление, показва ТАСС. Изявлението му беше качено на уеб страницата на преходния му екип.

" Става дума за основни постове, включително на министъра на вътрешната сигурност, на държавния секретар, на министъра на защитата, на финансите, на шефа на Националното разузнаване ", съобщи Байдън.

Освен това той добави, че конгресмените не трябва да се бавят и с разискването на въпросите, свързани с разпределението на имунизациите против ковид и възобновяване на стопанската система. " Много от американците страдаха прекомерно доста през миналата година, с цел да отлагаме сходни дейности, които са незабавно нужни. "

Байдън още веднъж упрекна Тръмп за безредиците предходната седмица.

" Миналата седмица станахме очевидци на невиждана офанзива срещи нашата демократична система. За цялата 244-годишна (американска) история не сме виждали нещо сходно ", уточни той. " Това незаконно нахлуване беше координирано и планувано. Извършиха го политически екстремисти и вътрешни терористи, които подтикна към принуждение президентът Доналд Тръмп ", счита политикът.

Байдън означи, че преглежда случилото се като " въоръжен бунт, ориентиран против Съединени американски щати ". " Виновните за това би трябвало да понесат отговорност ", съобщи той.

Същевременно беше обявено, че Байдън е решил да не пътува за формалната гала по встъпването си в служба с трен " Амтрак " от родния му град Уилмингтън до Вашингтон. Според осведомени решението му да се откаже от 90-минутно пътешестване е обвързвано с растящите опасения за евентуални закани на Капитолия и по цялата територия на Съединени американски щати в навечерието на встъпването му в служба, съобщи Асошиейтед прес.

Във Вашингтон се стягат осезаемо ограниченията за сигурност след метежа предходната седмица, както и след предизвестието на ФБР от края на предходната седмица за проекти за въоръжени митинги в столиците на всички 50 щата и във Вашингтон в дните преди събитието.

Първи за отхвърли на Байдън от пътуването с влака оповестиха Си Ен Ен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР