Изборният процес протече нормално. Криминогенната обстановка на територията на страната

...
Изборният процес протече нормално. Криминогенната обстановка на територията на страната
Коментари Харесай

МВР е получило 1002 сигнала за нарушения на изборите

Изборният развой протече обикновено. Криминогенната конюнктура на територията на страната е спокойна, заяви Министерство на вътрешните работи.

Към 22 часа изборният развой във всички изборни секции, охранявани от Столична дирекция на вътрешните работи и Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи е завършил. Няма нарушавания на публичния ред, свързани с изборите.

Създадена е организация за съпровождане превозването на изборните протоколи и материали.

Получени са общо 1002 сигнала за нарушение на изборното законодателство и политическите права на жителите, от които 970 в Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР и 32 в ГДБОП.

Образувани са общо 149 досъдебни производства, от които 118 за нарушение на политическите права на жителите по член 167-169г от Наказателен кодекс.

Най-много досъдебни производства са формирани в ОДМВР Бургас - 25, Монтана - 14, Сливен и Смолян - по 10, Видин и Хасково - по 9 и други Няма формирани досъдебни производства в ОДМВР Добрич и Пловдив.

Съставени са 7231 предупредителни протокола по член 65 от Закона за Министерство на вътрешните работи. От тях 2348 са от ОДМВР Пловдив, Бургас - 908, Благоевград - 667, Столична дирекция на вътрешните работи - 463 и други

Оказано е подпомагане на ЦИК по 32 случая.

За интервала от 9 ноември до 19:30 часа на 14 ноември (включително) от звената на Дирекция " Български документи за идентичност " в Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР са издадени 1260 удостоверения .

На 14 ноември от Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР са издадени общо 283 удостоверения.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР