Изборите за парламент в Унгария започнаха, съобщи Гардиън. Настоящият министър-председател

...
Изборите за парламент в Унгария започнаха, съобщи Гардиън. Настоящият министър-председател
Коментари Харесай

Гласуването в Унгария започна

Изборите за парламент в Унгария започнаха , заяви " Гардиън ". Настоящият министър-председател Виктор Орбан се стреми да завоюва трети следващ мандат.

Изборните секции отвориха порти в 06,00 ч. локално време (07,00 българско) и ще работят до 19,00 ч. (20,00 ч. българско време) , осведоми Българска телеграфна агенция. Унгарци избират през днешния ден 199 депутати в еднокамарния парламент - 106 непосредствено от изборните региони и 93-ма от националните партийни листи.

Соченият за победител Орбан организира дейна предизборна акция, която съвсем напълно се концентрира върху опасността, подбудена от миграцията . След тази акция партията на Орбан " Фидес " се чака да завоюва болшинство в Народното събрание. Координацията сред опозицията, както и поредност от корупционни кавги към държавното управление, дадоха на опозицията на Орбан проблясък на вяра.

Орбан, който стана прочут в края на 80-те години на предишния век като млад либерал, който призоваваше руските войски да се отдръпват от Унгария, се трансформира в десен националист през годините.

Той е бил министър ръководител сред 1998 година и 2002 година и е бил в съпротива в продължение на осем години, до момента в който неговата партия " Фидес " завоюва болшинство от две трети в Народното събрание през 2010 година и 2014 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР