Руският президент Владимир Путин подписа указ за процедурата за обезщетение

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ за процедурата за обезщетение
Коментари Харесай

Путин подписа указ, позволяващ конфискация на имущество на САЩ

Руският президент Владимир Путин подписа декрет за процедурата за " обезщетение за вреди при положение на конфискация на съветски активи в Съединени американски щати ", предава РИА Новости.

" Руският правоимащ има право да се обърне към съда в сходство с разпоредбите за подготвеност с молба за определяне на обстоятелството на безпричинно отнемане от правото му на благосъстоятелност по отношение на решение на държавен или правосъден орган на Съединените американски щати и за обезщетение за вреди ", се показва в документа. 

" В изказването ще би трябвало да се уточни оценка на вредите. Руската федерация или Централната банка биха могли да бъдат правоприемници.

С цел компенсиране на вредите ще бъде допустимо да се конфискува имущество на Съединените щати или на свързани с тях лица и след това то да се трансферира на притежателя на съответното право. Правителството би трябвало да промени законите в период от четири месеца, с цел да приложи президентския декрет ", се показва още в отчета.

През април президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа закон, който дава право на президента на Съединени американски щати да конфискува съветски активи в Америка и да ги трансферира за възобновяване на Украйна . Така нареченият REPO Act разрешава на президента да вземе решение за конфискация без разрешението на Конгреса.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР