Мащабен съдебен процес в Дупница, замесени са десетки ученици! Наказание

...
Мащабен съдебен процес в Дупница, замесени са десетки ученици! Наказание
Коментари Харесай

Мащабен съдебен процес в Дупница, замесени са десетки ученици!

Мащабен правосъден развой в Дупница, забъркани са десетки възпитаници! Наказание „ отнемане от независимост “ за период от 1 година и санкция в размер на 500 лв. дефинираха възпитаници от 11-те класове от СЕУ „ Св. Паисий Хилендарски “ – Дупница за обвинен. Това в правосъден развой за ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции и без удостоверение за правоуправление. Процесът обаче е привиден и с образователна цел.

Събитието се провежда от Районен съд – Дупница и Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално поделение – Дупница, в границите на Образователната стратегия на Висш съдебен съвет и МОН „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “, през образователната 2023/2024 година.

Децата бяха съпроводени от учителя си по история и цивилизация Маргарита Сапунджиева. Те бяха подпомагани и насърчавани по време на симулативния развой от ментори – арбитър Страхил Гошев от Районен съд – Дупница, районният прокурор Албена Разсолкова и прокурори от Териториално поделение – Дупница, заяви „ Струма “.

Мащабен правосъден развой в Дупница, забъркани са десетки възпитаници! 16.06.24 12:53 Атанас Зафиров: Българска социалистическа партия претърпя злополука, само че няма прелом 16.06.24 12:24 Нов кървясъл екшън на Евро 2024! Има втори погубен, Берлин почерня от полиция 16.06.24 11:56 Как да се оправим с гастрита (ВИДЕО) 16.06.24 11:31 Полковник от запаса попиля Николай Марков: Само един злощастник може да напише това…! 16.06.24 11:29

11-класниците влязоха в функциите на съдии и прокурор, обвиняем и юрист, на очевидци и доктор от Спешна здравна помощ, приятелката на подсъдимия и експерт – правосъден токсиколог от ВМА – гр. София.

„ Някои от децата влизат за първи път в правосъдната палата. Приеха с интерес функциите си. Наблюдава се едно позитивно отношение на учениците към нашата работа. На всички ни е ясно какъв брой са застрашени младежите от средата, в която живеят и заплахите, която тя крие за тях. Нарочно сме подбрали настоящ проблем с ръководство на МПС от лице, което е неправоспособно и използвало опиати. Надявам се това да повлияе поучително и да обмислят бъдещите си дейности “, разяснява арбитър Страхил Гошев.

Районният прокурор Албена Разсолкова разгласи:

„ Учениците ще научат по какъв начин се дават показания и по какъв начин едно лице, нарушило закона, ще получи наказване. Ще създадат за себе си равносметка. Ние обръщаме тяхното внимание към заплахите и рисковете, като да вземем за пример опиатите, които са извънредно публикувани. Като институции вършим каквото можем, само че и обществото би трябвало да се включи. Децата би трябвало да стоят надалеч от опиатите “, разяснява магистратът.

Участници в образователния правосъден развой получиха за подарък екземпляри на Конституцията на Република България, просветителни материали и специфичната листовка на Районна прокуратура – Кюстендил „ Животът е скъп! Не го заменяй за дрога! “

Източник: Струма

Още вести четете в: Живот, Крими & Темида За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР