Централното командване на военноморските сили на САЩ (NAVCENT) заяви днес,

...
Централното командване на военноморските сили на САЩ (NAVCENT) заяви днес,
Коментари Харесай

САЩ са спасили екипаж на гръцки кораб, поразен от хусите

Ц ентралното командване на военноморските сили на Съединени американски щати (NAVCENT) съобщи през днешния ден, че силите му са избавили екипажа на плаващия под либерийски байрак и притежаван от гръцка компания транспортен съд за насипни товари " Тютър ", който бе нападнат от подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хути на 12 юни в Червено море , съобщи Ройтерс.

Моряци от ударната група на самолетоносача " Дуайт Д. Айзенхауер " през вчерашния ден транспортираха екипажа с въздухоплавателно средство, сподели централното командване и добави, че един граждански моряк към момента е в неопределеност.

Атаката, която се случи наоколо до йеменското пристанище Ходейда, аргументи съществено наводняване и повреди в машинното поделение на " Тютър " и му лиши способността да маневрира.

UPDATE:
The US Naval Forces Central Command has reported a daring rescue operation successfully saving the crew of the M/V Tutor.

The Liberian-flagged Greek-owned bulk carrier was targeted by Yemen's Iran-aligned Houthis in the Red Sea.
— Time STREET News (@Time_SRT_News)
Британската организация за комерсиално корабоплаване (UKMTO) през вчерашния ден заяви, че екипажът на кораба е бил евакуиран и че изоставеният кораб се носи по течението в Червено море.

Хутите поеха отговорност за нападенията с дребни морски съдове и ракети против кораба като част от продължаващата им акция, за която те настояват, че е в поддръжка на палестинците и че е съсредоточена против кораби, насочващи се към Израел, показва Ройтерс.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР