Преди няколко години Huawei беше във вихъра си на пазара

...
Преди няколко години Huawei беше във вихъра си на пазара
Коментари Харесай

Pura 70 Ultra – голямото завръщане на Huawei

Преди няколко години Huawei беше във вихъра си на пазара на смарт телефони, само че поради глобите на американските управляващи, тя загуби позициите си. Но обратно на упованията, не се отхвърли, а отдели доста време, средства и старания, с цел да се преоткрие и да си построи нужните запаси, с цел да бъде оптимално самостоятелна.

През цялото време Huawei продължаваше да създава и продава нови смарт телефони. А дружно с тях и подобряваше технологиите си, с цел да доближи момента да показа новата серия Pura 70 . В нея има три модела – Pura 70, Pura 70 Pro и Pura 70 Ultra. Имахме опция да прекараме няколко дни с Pura 70 Ultra и да се срещнем с неговите качества.

Нов жанр, нов дух и нова история
 Заснето с Huawei Pura 70
Името Pura е въодушевено от думата за „ Чистота “. И този претекст е главен за смарт телефона. Всичко е оптимално изчистено и елегантно, като следва философията за основаване и на нов жанр и дух на смарт телефона. Pura е продължението на P серията на Huawei, като резервира нейните достижения и ги надгражда, споделя компанията.

Дизайнът на серията Pura 70 е различим незабавно, основно поради подредбата на главните камери на гърба. Те са в триъгълна настройка, като основният датчик господства с огромния си обектив. Гърбът на смарт телефоните също притегля внимание, като е друг за трите модела. За Pura 70 Ultra е от веган кожа с неповторима Х-образна шарка, която е реализирана посредством специфичен индустриален развой и е в стила на XMAGE марката на камерата. Това подсказва къде е огромната мощ на смарт телефона.

Но преди да стигнем до нея, имаме още малко какво да разгледаме по екстериора. И това е здравината. Pura 70 Ultra употребява стъкло Crystal Armour Kunlun, което е с двойно по-голяма здравина при рухване по отношение на първото потомство на стъклото и с 300% повече резистентност на надраскване.
 Huawei Pura 70
Дисплеят на Pura 70 Ultra е 6,8-инчов, с резолюция 2844х1260 пиксела и 460ppi. Той поддържа адаптивно освежаване на картината от 1Hz до 120Hz с 2500 нита пикова бляскавост и X-True технология. Поддържа и HDR Vivid. Всичко това значи ясна картина, пъстри цветове и добра видимост на екрана даже и при ярка слънчева светлина.

Да разгърнем и камерата
 Заснето с Huawei Pura 70
Напоследък смарт телефоните от висок клас си заформиха сериозна борба посредством своите камери. Всички производители пуснаха фотографски флагмани, които имат впечатляващи благоприятни условия. Затова и Huawei са се подготвили да отговорят на предизвикването уместно. Камерата на Pura 70 Ultra несъмнено притегля вниманието още с външния си тип. И обстоятелството, че огромният главен датчик „ изскача “, когато камерата е задействана. За задачата инженерите на Huawei са създали специфичен механизъм, който издава специфичен машинален тон (съвсем слаб, основно за ценителите на механиката), като е очакван да издържи най-малко 300 000 отваряния и затваряния. И това не пречи на рейтинга за водо- и прахоустойчивост, който е IP68.

Изскачащият обектив не е просто за образно срещите. Това е належащо, защото под него има огромен 1-инчов датчик с бленда F1.6 и оптична стабилизация. За да може да има задоволително място за всичко и да се получи оптимално качество на изображенията (и да се спести място), инженерите са решили да създадат сходен сгъваем обектив.

Основният датчик е 50МР с Ultra Lighting технология. Вторият датчик е 50МР Ultra Lighting и е „ макро телефото “ камера с бленда F2.1 и оптична стабилизация. Третият е 40MP с ултраширокоъгълен обектив и бленда F2.2.
 Заснето с Huawei Pura 70
Умните логаритми на Pura 70 Ultra вземат решение кой обектив да употребяват и по кое време. Те разрешават на потребителя да се възползва от 3,5х оптично нарастване, 100х цифрово нарастване и употребяват интелигентно наличния хардуер съгласно обстановката. Освен това има и спомагателни софтуерни усъвършенствания. Едно от тях е XD Motion Engine. Това е специфичен режим за снимане на бързо движещи се обекти. Например по време на спортни събития. Huawei са го тествали на писта, където са снимали спортна кола, която се движи със скорост 300 км/ч. Това не е обстановка, която се случва всеки ден, само че пък демонстрира, че откакто се оправя и с нея, и ежедневните случки няма да са проблем за Pura 70 Ultra.

Макро фрагментите също са много атрактивна сфера във фотографията. Pura 70 Ultra им обръща особено внимание със своя макро обектив. Той обезпечава 35-кратно макро нарастване за основаване на неповторими фрагменти от доста близко разстояние. Почти като да си имаме джобен микроскоп. А технологията XD Fusion Pro Engine усъвършенства изображенията и извлича детайлите във всяка обстановка.

Очаквано, Huawei са обърнали внимание и на видеоклиповете. Те поддържат HDR качество и с новия режим Super AIS, стабилизацията на изображението е с професионално качество.

Голямото завръщане не може без това

Проблемът за Huawei след глобите е единствено един. Невъзможността да се употребяват услугите на Гугъл, в това число и Гугъл Play, Гугъл Maps, Gmail и така нататък Те можеха да се употребяват единствено през уебсайт с мобилен браузър, само че не и с обичайните мобилни приложения. С времето се показваха разнообразни решения на този проблем, само че към този момент има може би най-практичното.
 Huawei Pura 70
То се споделя GBox , като употребява и системата microG. Те са безвъзмездни, с отворен код, като са дело на европейски разработчици. Преминали са инспекциите за сигурност на Huawei. Могат да се конфигурират през Huawei App Gallery, като процесът е доста елементарен. Отваряйки App Gallery, търсим непосредствено името на приложение на Гугъл. Например Gmail. Кликвайки на бутона за апаратура, microG ще се изтегли автоматизирано и конфигурира. За да се подсигурява стабилната му работа, е целесъобразно по-късно от Settings > Applications > > microG Services да се ревизира дали платформата е получила всички позволения за достъп.

GBox пък дава опция да се конфигурира Гугъл Play Store, да се употребява с профил в Гугъл и да се изтеглят и конфигурират още разнородни приложения от там. Той също се конфигурира автоматизирано, когато потърсим Гугъл Play в App Gallery. Тези съоръжения са еднократни. След това всичко може да се употребява както всеки различен смарт телефон с Android. На процедура огромният минус към този момент е решен и Pura 70 Ultra разполага с всичко належащо да се конкурира с всички останали смарт телефони на международния пазар.

И още програмен продукт
 Huawei Pura 70
Операционната система е EMUI 14.2. Тя обръща особено внимание и на сигурността. Има нов център за дискретност, посредством който потребителят може да ревизира какво вършат приложенията. Системата следи тяхното държание, достъп до информация и така нататък Ще алармира и при засечени съмнителни действия.

А Security Centre включва голям брой функционалности за сигурност, в това число „ сейф “ за пароли, заключване на приложения, отбрана на файлове и други EMUI 14.2 има и „ доза “ изкуствен интелект за повече деловитост. Например интелигентно ръководство с жестове и още по-удобния AI аспект на дискретност, който преценя по кое време да покаже цялостните вести на началния екран и по кое време единствено от кое приложение е, с цел да няма любопитни погледи в близост.

И най-после, само че не по значимост, ред е на батерията. Тя е с потенциал 5200mAh, като употребява и технологията Dual SuperCharge. Чрез нея няколко минути зареждане обезпечават часове работа. Поддържа се 100W бързо презареждане посредством кабел (зарядното и кабелът са включени в комплекта) и 80W безжично. Смартфонът обезпечава и 20W назад безжично презареждане за други устройства.
 Huawei Pura 70
Pura 70 Ultra е смарт телефон от висок клас и цената му го отразява. Тя е 2999 лева, като идва с 8-ядрен процесор, 16GB RAM и 512GB памет за файлове. Смартфонът е ориентиран към почитателите на фотографията и несъмнено има какво да предложи в тази посока. А с усъвършенствания програмен продукт, става в действителност сериозен кандидат за вниманието на клиентите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР