ИТН няма да вземат министри от служебния кабинет, БСП и

...
ИТН няма да вземат министри от служебния кабинет, БСП и
Коментари Харесай

Филип Станев от ИТН: Няма да вземаме министри от служебния кабинет, БСП и ДПС

ИТН няма да вземат министри от служебния кабинет, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Нека да изчакаме да се извърви конституционната процедура и имената в проектокабинета ще бъдат оповестени. Любопитството убива котката, сподели метафорично Станев, изясни той пред Българска национална телевизия.

От 12 дни Има Такъв Народ знаят коя ще бъде фигурата на бъдещия министър председател. Името на Петър Илиев не е стартирано и не е обсъждано, уточни Станев.

Той отхвърли да съпостави кандидатурите на Пламен Николов и Николай Василев. Единият е бил настоящ политик, а другият е нямал настояща политическа активност и функционалност, изясни Филип Станев. Той прикани да се случи цялата процедура и тогава Има Такъв Народ щели да разгласят състава на проектоправителството.

Ние желаеме да има джентълменско отношение в политиката, сподели Станев за срещите с политическото управление.

В първия диалог на Има Такъв Народ с Демократична България станало ясно, че Христо Иванов и военачалник Атанас Атанасов нямат искания за министерски постове и кресла. Какво обаче се случило по-късно, че от трибуната на Народното събрание с декларация Христо Иванов настоял да бъдат в държавното управление на Има Такъв Народ, за Филип Станев било необяснимо.

Според него, в случай че би трябвало да се приказва за клюки и за нагнетяване, по-добре в изявлението с водещия на Българска национална телевизия да си приказват за новите прашки на Николета Лозанова.

За Има Такъв Народ властта не е самоцел и не желаят непременно да останат във властта, да влизат в конфигурации и сделки.

Има Такъв Народ желаят поддръжка за целите, които не се случили през последните 12 години.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР