Всеки опит да се направят паралели между тези жестоки терористи

...
Всеки опит да се направят паралели между тези жестоки терористи
Коментари Харесай

Израелският президент: Решението на МНС да поиска заповеди за аре...

" Всеки опит да се създадат паралели сред тези жестоки терористи (Хамас) и демократично определеното държавно управление на Израел, работещо за осъществяване на дълга си да пази своите жители напълно в сходство с правилата на интернационалното право, е възмутим и не може да бъде изключен от никого ", безапелационен бе Херцог.

 

Външният министър на Израел пък означи, че настояването от прокурора на МНС за заповеди за арест на израелския министър председател и министър на защитата е " скандално " и е еднакво на нахлуване против жертвите на нападението на Хамас от 7 октомври.

Израел Кац посочи, че е отворил специфична " военна стая " в границите на външното министерство, с цел да противодейства на хода на прокурора на МНС. " Никоя мощ в света не би попречила на Израел да върне от Газа заложници, които бяха хванати в Израел на 7 октомври от въоръжени мъже, водени от Хамас, и да смъкна палестинската въоръжена група ".

 

Кац, който е член на ръководещата партия Ликуд на министър-председателя Бенямин Нетаняху, уточни, че " военната стая " ще работи за битка с този ход, който съгласно него има за цел да върже ръцете на Израел и да му попречи да упражни правото си на самозащита.

 

" Възнамерявам да приказвам с външните министри на водещи страни по света, с цел да ги прикани да се опълчват на решението на прокурора и да заявят, че даже и да бъдат издадени заповеди, те нямат желание да ги ползват против израелски водачи ", сподели още Кац.

" Правенето на паралели сред водачите на една демократична страна, решена да се пази от презрения гнет, с водачите на една кръвожадна терористична организация (Хамас) е надълбоко деформиране на справедливостта и очевиден честен фалит ", счита един от видните министри в израелското държавно управление - Бени Ганц.

 

И Хамас осъди решението на Главния прокурор на Международния углавен съд, само че в частта му да изиска заповеди за арест на трима от водачите на групировката и настоя настояването да бъде анулирано, осведоми Ройтерс.

 

Военната палестинска формация също така съобщи, че настояването на Главния прокурор на МНС за заповеди за арест против израелския министър-председател и началник на защитата е пристигнало със " седем месеца прекомерно късно ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР