Италианският художник Йорит Агоч създаде стенопис, изобразяващ журналиста Джулиан Асандж,

...
Италианският художник Йорит Агоч създаде стенопис, изобразяващ журналиста Джулиан Асандж,
Коментари Харесай

Джулиан Асандж се появи на странно място

Италианският художник Йорит Агоч сътвори стенна живопис, изобразяващ журналиста Джулиан Асандж, върху една от високите здания в Балашиха като част от интернационалния фестивал на уличното изкуство Cultural Code.

„ Джулиан Асанж е публицист, който е в пандиза, тъй като сподели истината на света. Той приказва за закононарушенията на Съединени американски щати и сподели истината за корупцията в света. Голяма неправда е, че той е зад решетките. Надявам се да бъде освободен “, сподели Йорит Агоч.

По-рано Агоч съобщи, че ще нарисува портрет на художника Караваджо в границите на фестивала, само че при идването си в Русия художникът сподели на уредниците, че би желал да промени концепцията. „ Концепцията на нашия фестивал е да дадем оптималната независимост на творчество на нашите актьори. Ние не можем да повлияем на избора им, ние им разрешаваме да се показват “, разяснява смяната в концепцията създателят на плана „ Културен код “ Дмитрий Льовочкин.

„ Културен код “ е интернационален фестивал, в който съветски и задгранични художници, приети от международната общественост на уличното изкуство, основават музеи на монументалното изкуство навън. От 2019 година резидентите на Културния кодекс са основали към 100 произведения. Те могат да се видят в Одинцово, Челябинск, Казан, село Солнечнодолск в Ставрополския край, Москва, Нижни Новгород и работилницата за ръководство на Сенеж в Солнечногорск покрай Москва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР