Италианската футболна федерация наложи глоба от 50 000 евро на

...
Италианската футболна федерация наложи глоба от 50 000 евро на
Коментари Харесай

"Лацио" е глобен с 50 000 евро за антисемитски стикери с Ане Франк

Италианската футболна федерация наложи санкция от 50 000 евро на " Лацио ". Санкцията е поради публикувани от почитателите стикери с лика на жертвата на холокоста Ане Франк, облечена във фланелка на градския противник " Рома ". Стикерите бяха открити на олимпийския стадион в Рим по време на мача с " Каляри " през октомври.

Заради случая италианските футболни управляващи подредиха в идващия домашен дуел на " Лацио " да има минута безмълвие в памет на Ане Франк и да бъде прочетен откъс от нейния дневник. Играчите пък излязоха на терена с тениски с лика на Франк.

По-късно след извършено следствие беше открито, че 13 ентусиасти на " Лацио " са отговорни за разпространяването на стикерите. Те получиха възбрана да посещават спортни събития.

Трибуналът към италианската федерация разгласи, че клубът е направил всичко допустимо да предотврати вкарването на дискриминационни материали на стадиона, само че стикерите са били прекомерно дребни, с цел да бъдат засечени.

Lazio have been fined after fans displayed anti-Semitic Anne Frank stickers against Roma.

Full story ➡️ https://t.co/KmwYIzvfwqpic.twitter.com/4OYnB8Ij7V
— BBC Sport (@BBCSport) 25 януари 2018 година

" Въпреки това клубът носи отговорност за случая, защото почитателите са негови представители ", обявиха от италианската федерация в четвъртък.

" Лацио " въпреки всичко се размина с наказване от два мача пред празни трибуни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР