Историческото Европейско първенство за България бе допълнено с още една

...
Историческото Европейско първенство за България бе допълнено с още една
Коментари Харесай

Рами Киуан e боксьор №1 на Европейското първенство

Историческото Европейско състезание за България бе допълнено с още една страхотна вест. След 11-те медала, които боксьорите ни завоюваха, Рами Киуан бе отличен и за Най-добър от всички, които се качиха на кръга.


23-годишният ни национал получи купата за Боксьор №1 на Европейското състезание. Признанието идва след впечатляващите мачове, които Рами направи в хода на шампионата. Той завоюва златния орден при 75-килограмовите, като по пътя си реализира 4 победи. Киуан впечатли всички с волята и характера, които показва на финала против руснака Джамбулат Бижамов, обръщайки срещата до 4:3 съдийски гласа.

„ Това бе една от трите цели, които съм си сложил – да стана европейски, международен и олимпийски първенец. Първата я изпълних, остават още две. Мачовете ми по принцип протичат много по-леко, само че на този край трябваше да се преборя със зъби и нокти за успеха. Видя се и че лицето ми пострада много, само че значим е крайният резултат. Всички сме удовлетворени и се веселя, че излъчихме европейски първенец и при мъжете. След 8 съветски финала и 8 техни победи имах възприятието, че няма да ми дадат успеха. Даже съм сюрпризиран, че ми дадоха късмет да се боря за нея. След първия рунд бях отчаян, само че знаех, че има още какво да покажа и се концентрирах върху това. Радо (Росенов) и Хавиер (Ибаниес) също се постараха доста, само че не им дадоха късмет преди мен. Затова знаех, че би трябвало да направя още повече, с цел да печеля “, сподели след триумфа си Киуан.

Рами има и квота за Игрите в Париж през лятото. Той ще дебютира на Олимпиадата във френската столица в категория до 71 кг. „ Смятам, че съм едно от водещите имена в категория до 71 кг. Направих сериозна поръчка за олимпийското злато. След седмица започваме усилена подготовка за Париж, фокусът към този момент отива напълно натам и изчистване на детайлите “, добави Киуан. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР