Истинските познавачи на кафе знаят, че няма по-вкусна напитка, отколкото

...
Истинските познавачи на кафе знаят, че няма по-вкусна напитка, отколкото
Коментари Харесай

Как правилно да се вари кафе

Истинските познавачи на кафе знаят, че няма по-вкусна напитка, в сравнение с от елементарните домашни търнове. Това е правилно, тъй като с помощта на този античен способ за подготвяне на кафе остава огромно количество ароматни масла. Към всяка порция кафе се прибавя една доста значима съставна част – обич.

За страдание, не всеки притежател на търнове може да подготви вкусно кафе. И това не е изненадващо, защото приготвянето на такава ароматна напитка е цялото изкуство, а с цел да може всичко да върви добре, би трябвало да знаете някои тънкости.

Как вярно да се вари кафе

1. Не забравяйте да извършите кафе в чиста вода. Смятаме, че към този момент знаете какъв брой безвкусна и нездравословна вода тече от нашите кранове, единствено с цел да ви припомня.

2. Сварете напитката на слаб огън, бързината по този въпрос не е най-хубавият асистент.

3. За да получите най-ароматното кафе, използвайте търн с тесна част от горния край 

4. Добавете 2-3 кристала сол, този трик е прочут със способността си да усъвършенства усета.

5. Ако харесвате сладко кафе, по-добре е да употребявате не бяла, а захарна тръстика като подсладител.

6. Следете с цел да не съумея да заври кафето. Веднага щом видите, че кора, който се е образувало от горната страна, стартира да се издига, неотложно отстранете кафето от огъня. Изчакайте малко и повторете тази процедура още 3 пъти.

7. Оставете освежаващата напитка да стои известно време, изчакайте 30 секунди и единствено по-късно излейте кафето в чаши.

Също по този начин при приготвянето на ароматна напитка е доста значимо качеството на кафето, разтворимо за такова нещо, няма да стане. Купувайте кафе на зърна и го мелете в кафемелачка преди готвене.

Ако нямате кафемелачки, помолете зърното да бъде смляно на мястото, където ще ги купите. Не се опасявайте да експериментирате със мелене, изберете най-вкусната алтернатива за себе си.

Ако харесвате кафето с мляко, пробвайте се да го затоплите малко преди да разтворите ободряващата напитка, тя ще се отрази позитивно на усета.

Не забравяйте, че след такава вкусна чаша с кафе, същински фенове на кафето предлагат чаша чиста вода, прочетете за какво и споделете такава потребна публикация с приятелите си!

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР