Фиорентина стигна до равенство като гост на Брюж - 1:1

...
Фиорентина стигна до равенство като гост на Брюж - 1:1
Коментари Харесай

Фиорентина отново на финал!

Фиорентина стигна до тъждество като посетител на Брюж - 1:1 и отборът на Винченцо Италиано стана първият финалист във футболния шампионат за Лигата на конференциите, откакто предишния четвъртък завоюва първия дуел с 3:2.

Това е втори следващ край на Фиорентина в шампионата, откакто през предходната пролет италианците изгубиха от британския Уест Хем с 1:2 с гол в последната минута. За повторно в историята си отборът от Флоренция се класира в две следващи години на край на европейски шампионат. През 1961 и 1962 година италианците играят борби за титли против Рейнджърс и Атлетико (Мадрид) в КНК. Първия го печелят, а втория го губят.

Фиорентина чака на финала в Атина на 29 май спечелилия от дуела сред Олимпиакос и Астън Вила, като гърците имат стабилен задатък от първия мач в Англия 4:2. Това бе тринадесети следващ мач без загуба на " виолетовите " в шампионата.

В 20-ата минута Ханс Ванакен вкара доста любопитен гол за белгийците, като той насочи прехвърлящ удар, който бе недооценен от вратаря и отбраната на Фиорентина и топката се озова в мрежата. Веднага по-късно Николас Гонсалес от гостите имаше опция да изравни, само че плътният му удар бе избавен от вратаря Симон Миньоле.

В 35-ата минута Кристиан Куаме от Фиорентина нанесе страховит удар от границата на наказателното поле, който се отби от напречната греда. Малко по-късно още веднъж Куаме стреля над вратата от комфортно състояние.

След почивката Фиорентина упражни мощен напън в търсенето на изравнителен гол. В 74-ата минута Кристиано Бираги насочи чудесно топката от директен свободен удар, само че тя още веднъж срещна напречната греда. Минута по-късно след центриране на Гонсалес Куаме стреля с глава, като направи Миньоле беззащитен, само че топката срещна десния дирек този път.

Така се стигна до 82-рата минута, когато Брендън Макеле от Брюж не реши добре обстановката и удари с крайник главата на Нзола от италианците и съдията Халил Умут Мелер незабавно отсъди дузпа.

Наказателният удар бе трансфорат в гол от аржентинеца Лукас Белтран, който вкара с прецизен удар в десния ъгъл на Симон Миньоле, макар че вратарят усети посоката.

В добавеното време Денис Одой от Брюж получи втори жълт картон и бе изпъден от терена. В последните секунди вратарят на Фиорентина Пиетро Терачано направи страхотни спасявания против Ванакен и някогашния нападател на Лудогорец Игор Тиаго.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР