Искам да подчертая пак нашите приоритети за новия бюджет като

...
Искам да подчертая пак нашите приоритети за новия бюджет като
Коментари Харесай

Кирил Петков: Бюджет 2022 има три основни приоритета

" Искам да подчертая отново нашите цели за новия бюджет като съдружни сътрудници и министри. Искам да поздравя всички ".

Това съобщи министър председателят Кирил Петков при започване на съвещанието на Министерски съвет през днешния ден.

Бюджетът, който се внася на второ четене, има три съществени целта, изясни Петков.

Първо - огромно равнище на вложения. Говорим за финансови вложения над 8 милиарда, което е невиждано равнище на финансови вложения. От друга страна, вложения в човешкия капитал с огромен приоритет вътре образованието и 125% от междинната работна заплата за учителите. От трета страна - обществената мрежа, която този бюджет дава, е невиждана. За първи път ще имаме такова равнище на адресиране на най-бедните пластове на популацията в това число и пенсионерите, за които желая да поздравя министър Гьоков, ще бъдат над линията на беднотия. И когато имаме цели човешки капитал и никой под линията на беднотия, мисля, че това е тъкмо в посоката, към която се стремим, изясни Петков.
" Вчера в нашите диалози за защитата ясно се очерта, че имаме големи язви в този бранш. Ситуацията е доста неприятна, дефицитите са големи. Но за жалост това го виждаме във всеки един от секторите, в които всеки един от нас работи ", добави той.

Ето за какво проектът на държавното управление е да има и актуализация на шестия месец, тъй като ще използваме тези 6 месеца, с цел да да сме сигурни, че разпадът от последните години, в този момент влизаме в надзор на него, изследваме всичките дефицити както и през вчерашния ден го направихме за защитата и предлагаме актуализация след 6 месеца.

Така че, приветствам за метода до този миг по бюджета и и по едно и също време с това дефицитите, с които всички ние би трябвало да се оправим и да им измислим решение са очевадни, сподели Петков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР