Проучванията на изключителния Стивън Хокинг за произхода на Големия взрив

...
Проучванията на изключителния Стивън Хокинг за произхода на Големия взрив
Коментари Харесай

Как се променя Вселената според последната теория на Стивън Хокинг, четем в биографията му | Изтъкнатият теоретичен физик разказва и на живо за своето пътешествие с великия учен до теорията за Големия взрив и обратно на 11 май

Проучванията на изключителния Стивън Хокинг за произхода на Големия гърмеж трансформират света на физиката и космологията, само че пораждат и доста нови въпроси. Техните отговори един от най-светлите мозъци на науката търси в продължение на 20 години дружно със своя непосредствен сътрудник Томас Хертог . А революционната доктрина, до която двамата доближават, е систематизирана и разгърната в приносното издание на „ За произхода на времето. Последната доктрина на Стивън Хокинг “, което към този момент може да откриете на пазара в превод на Елена Филипова (изд. „ Сиела “).

Откровена и изпълнена с почит, тази книга за Стивън Хокинг и неговото научно завещание предлага напълно друга позиция за историята на Вселената, произхода на времето и законите на физиката.

Връщайки се надалеч обратно във времето, Хокинг и Хертог откриват едно по-дълбоко равнище на еволюция, в което физическите закони се трансформират и опростяват, до момента в който частиците, силите и даже самото време изчезнат. Това ги довежда до революционна концепция: законите на физиката не са запечатани в камък, а се раждат и се развиват взаимно, до момента в който вселената, която ръководят, се оформя.

„ Време е да престанем да се вършим на Бог “, споделил Хокинг. Защото по какъв начин можем да следим нещо в профил, в случай че сме част от нещо?
Хертог добавя, че един същински квантов взор към Вселената дава опция космологията да бъде построена още веднъж от вътрешна позиция – същността на окончателната доктрина на Хокинг.

„ За произхода на времето. Последната доктрина на Стивън Хокинг “ среща читателите на наличен език и с всички основни моменти от историята на актуалната физика и космология – с еволюцията на науката от Нютон до днешни дни и с невероятните научни достижения и смелите теории – от квантовата механика и теорията за Големия гърмеж до струнната доктрина, мултивселената и концепцията за Вселената като холограма.

А на 11 май от 20:30 ч. самият Томас Хертог ще опише за своето странствуване със Стивън Хокинг до Големия гърмеж и назад и пред българска аудитория в границите на Софийски теоретичен фестивал.

Също като Айнщайн, Стивън Хокинг мислеше, че дълготрайното бъдеще на човечеството в последна сметка ще зависи от това какъв брой добре сме разбрали най-дълбоките си корени. Това го движеше в неговото проучване на Големия гърмеж. Окончателната му доктрина за Вселената е освен това от единствено научна космология. Това е една космология в хуманистичния смисъл, в която Вселената е обсъждана като наш дом – въпреки и огромен, – а нейната физика има корените си в нашите връзки с нея.

Томас Хертог
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР