Най-малко 90 души бяха ранени, след като пътнически влак удари

...
Най-малко 90 души бяха ранени, след като пътнически влак удари
Коментари Харесай

Най-малко 90 ранени при сблъсък на влак в Аржентина

Най-малко 90 души бяха ранени, откакто пътнически трен удари празен вагон и дерайлира в столицата на Аржентина Буенос Айрес в петък, оповестиха управляващите.

Влакът е бил на път от Буенос Айрес към северните покрайнини, когато е дерайлирал на мост в модерния квартал на Палермо, споделиха чиновници по сигурността. Властите споделиха, че не е ясно за какво празният вагон е бил на релсите, само че че проверяват.

„ Няма задоволително информация за механиката на този случай “, сподели кметът на Буенос Айрес Хорхе Макри от мястото на злополуката, където похвали бързата евакуация на жертвите.

Десетки ранени са получили помощ на място, а 30 души са откарани в лечебни заведения в приблизително тежко до тежко положение, минимум двама с хеликоптер с гръдна контузия и счупени кости. Алберто Кресенти, шеф на службата за незабавна помощ в града, сподели, че спасители с полицейски кучета са помогнали на 90 души, блокирани в останките на влака, като са спуснали някои от надлеза на автомагистралата с въже.

Зашеметени пасажери, които излизаха от дерайлиралите вагони, споделиха на локалните медии, че влакът е спрял на моста за няколко минути, преди да тръгне още веднъж и да се блъсна мощно в другия трен, разтърсвайки пасажерите и излизайки от релсите измежду купчина искри и пушек.

Служители на аржентинските железопътни управляващи, Trenes Argentinos, споделиха, че обслужването на известната железопътна линия е спряно, защото е в ход, с цел да се обезопаси региона. Те помолиха жителите да стоят надалеч от мястото на злополуката, с цел да освободят място за екипите за незабавна помощ.

Сблъсъкът докара до нараснал надзор върху сигурността на железопътния превоз в Аржентина, където поредност от няколко влакови произшествия от 2012 година до 2014 година остави над 50 жертви и стотици ранени.

По това време стана ясно, че остарялата инфраструктура, закъсненията и човешката неточност са създали железопътната система уязвима за произшествия, което е предиздвикало държавното управление да влага в нови системи за сигурност и прекъсване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР