„Инвестбанк” АД е генерален партньор на петото издание на единствения

...
„Инвестбанк” АД е генерален партньор на петото издание на единствения
Коментари Харесай

Инвестбанк в подкрепа на съвременното българско изкуство

„ Инвестбанк” АД е общоприет сътрудник на петото издание на единствения по рода си конкурс за модерно изкуство MOST.

Инициативата е на изложба „ Vivacom Art Hall Оборище 5 “ с поддръжката на „ Инвестбанк “ АД и започва с конференция по случай оповестяване на началото на състезанието.

Проектът предизвиква новаторството в изкуството и дава опция за изява на млади български актьори от страната и чужбина, като им дава нови благоприятни условия за креативен изяви и професионална реализация на локално и интернационално равнище.

Член на журито на тазгодишния конкурс е Петя Славова, ръководител на надзорния съвет на „ Феста холдинг “. По време на конференцията тя показа главната мотивация с екипа на „ Инвестбанк “ АД да поддържат идеята на състезанието.

„ Да имаме вяра в надарените хора, които занапред ще разпростират капацитета си е най-хубавото, което ние като общество можем да създадем. Затова за мен и екипа на „ Инвестбанк “ АД е привилегия да подкрепим състезанието MOST за модерни български художници. Личната ми мотивация е и тазгодишното издание да не се свежда единствено до избор на спечелилите, а да даде естрада на всеки един надарен художник и нови благоприятни условия за изява “, показа Петя Славова.

Тя изрази удовлетворение, че в екипа на галерията вижда сътрудник, който е положил доста старания за подкрепяне и разпространение на изкуството на актуалните създатели на България.

„ Убедена съм, че това е един от пътищата за запазване на духовната ни просвета. Вярвам, че в този момент повече от всеки път надарените хора имат потребност от поддръжка, с цел да не се отхвърлят “, добави Петя Славова.

Деница Гергова, артистичен шеф на Галерия „ Vivacom Art Hall Оборище 5 “, показа: „ Пет следващи години имаме удоволствието да организираме състезанието MOST. Мисията ни е да представим и подпомогнем младите гении в България, като им предоставим изключителната опция да покажат своите работи в изложба Vivacom Art Hall Оборище 5 пред защита публика - колекционери и ценители на изкуството. Смятам, че MOST е това, от което българските създатели и пазара на актуалното българско изкуство в България имат потребност “.

Повече за изискванията за присъединяване в MOST вижте тук.

Това не е първият план в поддръжка на родното изкуство, реализиран с поддръжката на „ Инвестбанк” АД. Като част от задачата си да поддържа духовните и културни полезности преди време банката осъществя първите у нас „ Пейки на знанието “ в университетите „ Климент Охридски “ и УНСС.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР