Интуицията се смята за светкавично прозрение – това са инстинктивни

...
Интуицията се смята за светкавично прозрение – това са инстинктивни
Коментари Харесай

Какво всъщност е интуицията

Интуицията се счита за стремително просветление – това са инстинктивни съждения, които се оказват правилни. Има хора със мощно развита вътрешен глас, която им оказва помощ при сложни обстановки и при взимането на решения.

Много хора усъвършенстват своето психическо майсторство за взимане на доста бързи решения, които на пръв взор наподобяват инстинктивни и интуитивни.

На процедура те обаче се базират върху извънредно бърз разбор на информацията. Много постоянно тъкмо тези решения са по-точни, в сравнение с разширеният разумен разбор.

Разпространено е мнението за това, че слепите хора имат по-силно развити усеща, изключително слух. Но това не е правилно. Слепите хора нямат по-остро изразени усеща.

Но слепите хора постоянно са в положение да употребяват по-добре насъбрания през годините опит за изложение на възприятията си. Например, когато върви в помещение въз основа на сензорно усещане и вървейки към глас на човек, слепият постоянно употребява интуицията си, с цел да направи доста бързи и потребни калкулации.

 Какво в действителност е интуицията

Хората са в положение да развият интуицията си, с цел да оказват помощ на възприятията си да работят по-добре. Вслушвайте се във вътрешния си глас всякога, когато би трябвало да извършите някакъв избор.

Изключете за малко вашия разсъдък и дайте воля на вътрешния си глас. Колкото и да е примамливо някакво предложение, в случай че усещате дискомфорт, в случай че нещо ви подсказва, че това не е вашият избор, по-добре е да се откажете.

Съзнанието ви съдържа единствено вашия персонален опит, който е мощно стеснен. Подсъзнанието ви е безгранично. Ако би трябвало да получите съвет, нещо да решите или да измислите, доверете се на интуицията си.

Отделете няколко минути за размишления и се пробвайте да получите отговор от интуицията си. Отпуснете се и се успокойте и не по-малко от 10 пъти повторете: „ Сега интуицията ми ще ми подскаже... ” Усетете по какъв начин интуицията ви се пробва да ви помогне.

Не е належащо да вършиме каквото и да е. Вършете си нормалните работи, отидете на разходка или вземете душ. Отговорът ще пристигна, без да полагате каквито и да е старания.

Можете да си визиите вашата вътрешен глас като умен дъртак или прелестно момиче, от което да желаете съвет в сложни обстановки. Това е доста добър метод за развиване на детската вътрешен глас.

Можете да упражнявате интуицията си благодарение на колода карти. Трябва да сте сами в стаята, да изтеглите една карта и като се вслушате във вътрешния си глас, да познаете каква е тя – каро, пика, купа или спатия. Извадете една по една всички карти. Това ще ви помогне да усещате по кое време би трябвало да послушате вътрешния си глас.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР