Интервюто на руския президент за флагмана на британския финансов капитал

...
Интервюто на руския президент за флагмана на британския финансов капитал
Коментари Харесай

Путин изпрати послание за алтернатива на либерализма

Интервюто на съветския президент за флагмана на английския финансов капитал " Файненшиъл таймс " (ФТ) под заглавие " Владимир Путин споделя, че либерализмът е стар ", щурмува първите страници и на други западни печатни и електронни медии. Руският водач декларира, че либерализмът е стар, изживял времето си; демократичните хрумвания за " бежанците ", миграцията, отворените граници, мултикултурализма, ЛГБТ групите и други са в спор с разбиранията на голямото болшинство от хората. На Запад признават, че доктрината на мултикултурализма към този момент не устоя.

Според съветския президент миграционните талази благоприятстват престъпността и общественото напрежение, отсам са и противодействията против европейскиЯ хайлайф. " Политиките на демократичните държавни управления

не са в положение да обезпечат публично успокоение.

Вместо това либералите прегръщат безсмислените доктрини на мултикултурализма и половите разнообразия... Не укорявам който и да било, по тази причина че ни набеждават в хипотетична хомофобия. У нас няма проблеми с ЛГБТ лица. Бог да ги елементарни, дано си живеят, както желаят. Но някои неща ни се костват несъразмерни. Как може да се желае от деца да избират сред пет или шест полови идентичности? ", споделя Путин. " Нека всички бъдат щастливи, няма проблем. Но това не би трябвало да засенчва нашата просвета, традиции, обичайните фамилни полезности на милиони хора, съставляващи главното население. "

Руският президент не е единствен. Разбирането, че либерализмът като преобладаваща западна идеология след края на Втората международна война, залязва, се споделя от американския президент Доналд Тръмп, унгарския министър председател Виктор Орбан, италианския вицепремиер Матео Салвини, Марин Льо Пен във Франция, английските поддръжници на Брекзит и други водачи, които се опълчват на елита. " Либералите не могат към този момент да постановат разпоредбите си, както го правеха през последните десетилетия ", твърди Путин, подкрепяйки тезата за привършване на либерализма с възходящото въздействие на национални придвижвания в Европа и Америка (които ФТ назовава " популистки " ). Решението на канцлера Ангела Меркел да одобри повече от милион мигранти съветският президент преценя като " съществена неточност ".

" Според демократичната концепция мигрантите могат безнаказано да грабят, да изнасилват, да убиват, тъй като техните права трябвало да бъдат предпазени. Но всяко закононарушение би трябвало да бъде осъдено. Либералната концепция е остаряла. Тя е в спор с ползите на преобладаващото болшинство. " Същевременно той изрази поддръжка към американския президент Тръмп за опитите му да спре потока от мигранти и опиати от Мексико.

Руският президент е изключително угрижен от заплахата за възобновяване на нуклеарната конкуренция сред Съединени американски щати и Русия. " Студената война беше неприятно нещо. Но имаше някои правила, които всички участници в интернационалното другарство повече или по-малко съблюдаваха или се опитваха да съблюдават. Докато в този момент, наподобява, въобще няма правила. " Американо-китайската комерсиална война и геополитическото напрежение в Персийския залив сред Съединени американски щати и Иран са рискови обстановки, които могат да станат " избухливи ". Проблемът, съгласно Путин, идва от " американската ограниченост и

неналичието на ясни правила за подсилване на международния ред. "

Руският водач изрично отхвърля като спекулации изказванията на избрани западни политици и медии, че Русия скрито поддържа финансово и посредством обществените медии " популистки " придвижвания и най-много президентските избори в Съединени американски щати, референдума за Брекзит и изборите за Европарламент. Той изрично отхвърля като " митична интервенция " заключението на специфичния консултант Робърт Мълър за съветска интервенция в американските избори през 2016 година

Вестникът отбелязва като " позитивна нотка " посочените от съветския президент неуверени признаци на топене в англо-руските връзки, съдейки по прощалните изказвания на Тереза Мей като английски министър председател. " Считам, че и Русия, и Обединеното кралство са заинтересувани от цялостното възобновяване на връзките ни, в случай че съдим по няколкото предварителни стъпки. " Същевременно Путин изрично отхвърли обвиняванията против съветското държавно управление по " случая Скрипал ", заявявайки, че няма никакви доказателства. Скрипал е изтърпял присъда в Русия, по-късно е сменен с английски разузнавач. Но към шпиони, които предават страната си, толерантността би трябвало да е нулева, ясно съобщи съветският президент. " Измяната е най-тежкото допустимо закононарушение и предателите би трябвало да бъдат наказвани. Не споделям, че случаят в Солсбъри е методът..., само че предателите би трябвало да бъдат наказвани! "

Според английското издание ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск контрирал казаното от съветския президент по адрес на либерализма с думите: " Който твърди, че демократичната народна власт е остаряла, твърди също, че свободите са остарели, върховенството на закона е остаряло, правата на индивида също са остарели. "

Защо господин Путин споделя това в този момент, и прав ли е той, пита на собствен ред MSN - интернет-порталът на " Майкрософт "? Оказва се прекомерно комплицирано да се обясни що е демократизъм, тъй като за другите хора означавало разнообразни неща. Иначе казано - всеки го разбирал посвоему. В речника Webster ( " Уебстър " ), има три смисли на понятието:

- икономическият демократизъм означавал " свободна конкуренция " и " саморегулиращ се пазар " ; отсам и условието за слаба държавна интервенция в стопанската система и удобни условия за глобализацията;

- политическият демократизъм бил " религия в прогреса; в присъщата добрина на човешката раса и автономията на индивида и отбрана на политическите и гражданските свободи ".

- общественият демократизъм, съгласно " Енциклопедия Британика ", пък пази малцинствата, предизвиква правата на ЛГБТ групи и еднополовите бракове.

Критикувайки някои западни държавни управления по въпросите на миграцията, мултикултурализма и ЛГБТ групите, Путин, съгласно MSN, се концентрира върху обществения и политическия демократизъм. Но освен той ги отхвърля. Унгарският министър председател Орбан категорично декларира, че желае да сътвори " нелиберална страна ", тъй като счита, че държавни системи като китайската и съветската ( " властнически " съгласно MSN) работят по-добре от западните демократични демокрации.

А за какво Путин споделя това в този момент, пита още веднъж MSN? " Позицията на Путин е, че

Русия има характерна и друга цивилизация,

където разбирането за суверенитет стои над демокрацията, а разбирането за национално единение и непоклатимост - над върховенството на закона и правата на индивида ", цитира MSN мнението на Майкъл Кокс, професор в " Лондон Скуул ъф Икономикс ". " Не е изненада, че не споделя западния демократизъм, възприемайки го като основно предизвикателство за управническия му жанр. Но той се пробва да изпрати обръщение, че има опция на демократичния, буржоазен, либерален модел на обществото. Всички водачи се пробват да стартират своите визии за света. Но когато това става преди срещата на върха на Г-20, когато демократичните системи са подложени на напън, това е най-хубавото време за Путин да проповядва концепциите си... "

Но, продължава професорът: " Очевидно демократичният ред, който имахме до 2008 година, страда от съществено заболяване; финансовата рецесия от 2008 година бе огромната повратна точка, а глобализацията и всепозволеността на пазарите да дефинират всичко доведоха до огромните въпроси за идентичността и културата, когато хората стартират да усещат, че тяхната страна към този момент не им принадлежи... "

Точно в това е казусът: стотици милиони в западните страни усещат, че родината към този момент не им принадлежи; че фрапантното им обедняване за последните десетилетия заплашва оцеляването на фамилиите им; схващат, че " демократичният, буржоазен, либерален модел " е машинация, изпразнена от наличие доктрина, инструмент за по-нататъшното им заробване.

И в никакъв случай не е бил " либерален ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР