След като вчера се явиха на национално външно оценяване по

...
След като вчера се явиха на национално външно оценяване по
Коментари Харесай

До 7 юни ще обявят резултатите от НВО на четвъртокласниците

След като през вчерашния ден се явиха на национално външно оценяване по български език и литература, през днешния ден над 50 000 четвъртокласници поставиха така наречен " втора дребна матура " по математика. Изпитът се организира в над 1700 учебни заведения в страната.

Изпитът стартира в 10.00 часа и продължи 60 минути. За учениците със специфични просветителни потребности бяха планувани 30 минути повече. Четвъртокласниците трябваше да се оправят с общо 25 задания:

- Според мен, беше относително елементарен пробата. На мен доста ми хареса. За мен това беше нещо ново, обаче мисля, че се оправих добре.   

- Матурите не бяха нещо, което чаках. Очаквах да е нещо мъчно, да е нещо ужасно и се притеснявах, само че моята учителка ме е подготвила за това и знам, че тя ме е научила задоволително добра и ще се оправя - споделиха след края на изпита ученици на 6-то главно учебно заведение " Граф Игнатиев " в София.

Оценките от външното оценяване се показват в брой точки и се вписват в удостоверението за приключен начален стадий на главно обучение.

За провеждането на теста в цялата страна през днешния ден бяха ангажирани над 13 600 квестори. 

Вчера четвъртокласниците се явиха на първото си Национално външно оценяване по български език и литература. Резултатите от двата изпита ще бъдат оповестени до 7 юни.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР