"Инерком" подаде заявление в Комисия за защита на конкуренцията за

...
"Инерком" подаде заявление в Комисия за защита на конкуренцията за
Коментари Харесай

Инерком поиска официално ЧЕЗ

"Инерком " подаде заявление в Комисия за защита на конкуренцията за придобиването на активите на ЧЕЗ в България.

"Инерком България " е подала съобщение по реда на чл.79, ал.1 от Закон за защита на конкуренцията за реализиране на централизация по чл.22, ал.1, т.2 от Закона за защита на конкуренцията, посредством придобиване на надзор върху предприятия от групата на "ЧЕЗ а.с. " в България, оповестиха от самата компания в сряда.

Подаването на съобщение е стъпка след извършените предходната седмица диалози в Прага сред " "Инерком България " и "ЧЕЗ а.с. ", а и както от самата компания показват, тя е условие по към този момент подписания контракт сред двете страни.

Планираната централизация ще бъде осъществена въз основа на контракт за покупка на акции, подписан на 23 февруари 2018 година сред "ЧЕЗ а.с. " и "ЧЕЗ Бългериън Инвестмънтс Би Ви " от една страна като Продавачи, и "Инерком България " ЕАД като Купувач.

Комисия за защита на конкуренцията би трябвало в двумесечен период да реши дали ще позволи договорката, или ще организира спомагателни изследвания.В

В сряда стана ясно, че краткотрайна анкетна комисия на Народното събрание ще проверява договорката за ЧЕЗ по предложение на Българска социалистическа партия. В нея ще вземат участие по трима народни представители от всяка парламентарна група, т.е. съставът ù ще е общо 15 души.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР