Телелинк Бизнес Сървисис Груп АД има готовност да предложи за

...
Телелинк Бизнес Сървисис Груп АД има готовност да предложи за
Коментари Харесай

„Телелинк“ планира да предложи на БФБ мажоритарен пакет акции през 2022 г.

" Телелинк Бизнес Сървисис Груп " АД има подготвеност да предложи за продажба на „ Българска фондова борса “ АД мажоритарен пакет акции в размер над 50%, считано от началото на 2022 година. Това излиза наяве от изказване на Любомир Минчев, съосновател и мажоритарен акционер на компанията, което той разгласява от свое име и от името на другите двама продаващи акционери. Предвид достигнатото развиване на компанията ще се търси стратегически вложител, който да форсира и развие капацитета й.

Припомняме, че досега бяха осъществени три транша, като част от декларираното желание да се продадат до 30% от капитала на сдружението на БФБ до края на 2021 година.

Любомир Минчев разяснява, че все още продаващите акционери не виждат учредения за нов транш. „ Считаме, че с към този момент осъществените 21%, привличането на необятен кръг локални и задгранични вложители и сполучливото показване на „ ТБС Груп “ на БФБ през миналата година и половина задачите на тази първична стратегия са значително изпълнени. Затова, макар че не е изключена на по-късен стадий, цялостната реализация на тази стратегия до 30% за мен не е самоцел “, отбелязва Минчев.

В резултат на положителните резултати през последната година „ Телелинк Бизнес Сървисис Груп " от ден на ден навлиза в полезрението на огромни интернационалните компании от сферата на информационно-комуникационните технологии.

Според Любомир Минчев „ ТБС Груп “ е достигнало равнище на развиване, на което такава компания би имала интереса да влезе в ролята на стратегически вложител, който да форсира и мултиплицира доста капацитета на компанията. „ Подобен вложител би подкрепил разширението на съществуващи и завоюване на нови пазари както в Балканския район, по този начин и във все по-перспективните корпоративни сегменти на Западноевропейския, Северноамериканския и световен пазар. Логично е  възможна такава инвестиция да бъде в размера на мажоритарен дял, който да подсигурява на сходен вложител нужната мотивация и надзор за постигането на тези цели ”, добавя Любомир Минчев.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР