Общо 22 стартъпа и малки и средни предприятия влизат във

...
Общо 22 стартъпа и малки и средни предприятия влизат във
Коментари Харесай

22 компании влизат във второто издание на програма beamUp lab

Общо 22 стартъпа и дребни и междинни предприятия влизат във второто издание на програмата за стимулиране и поощряване растежа на български компании - beamUp lab. 
Новите компании в beamUp lab са най-вече от софтуерния бранш с съществена активност развиване на програмен продукт, финтех, агритех, разбор на данни, медия мониторинг, електронна търговия и други. Производството на биопродукти е друга добре показана промишленост в сегашната селекция.
Общо 70% от фирмите са минали сполучливо най-малко един рунд на финансиране от рискови вложители, като са набрали повече от 70 млн. лева до този миг. В програмата ще бъде и компанията, осъществила най-големия Series A рунд в историята на българската предприемаческа екосистема – Payhawk.
Средният размер на приходите на фирмите участниците в beamUp lab vol.2 е към 1.5 млн. лева, като междинният растеж на приходите за последните три години е над 70 %. Повече от половината компании регистрират повишаване на приходите през предизвикателната 2020 година, което е доста добър отзив за тяхното показване.
„ Щастливи сме, че beamUp lab дава съответни изгоди на започващите, дребни и междинни компании, и тяхната оценка за програмата e доста позитивна. Това ни стимулира да я развиваме посредством нови познания и водещи практики, и да я обогатяваме с водещи европейски и български сътрудници, тъй че фирмите да бъдат във витална екосистема, която да катализира техния триумф “, сподели Маню Моравенов, изпълнителен шеф на " Българска фондова борса ".
На церемонията БФБ и сътрудниците й отличиха най-добре представилите се компании от beamUp lab vol. 1 в следните шест категории: Super Star за цялостни достижения – ЕnduroSat; Moon for Investors за компания, впечатлила вложителите – Software Group; Sun of Community за услуги с значимо значение за обществото – еBag;
Green Star за зелени нововъведения – Nasekomo; Favourite Star за обичана компания на публиката – Baldaran Spring и beamUp Star за иден дебют на пазар beam на БФБ – Smart Organic.

Борсата награди с едногодишен абонамент за интернационалната инвеститорска платформа Deutsche Borse Venture Network четири компании: ЕnduroSat, еBag, Nasekomo и Softwаre Group. Всички, 20 компании, получиха документ и електронен знак за сполучливо минали програмата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР