Индонезийка, обвинена, че е участвала в убийството на заварения брат

...
Индонезийка, обвинена, че е участвала в убийството на заварения брат
Коментари Харесай

Индонезийката, обвинена в убийството на брата на Ким Чен Ун, бе оправдана

Индонезийка, упрекната, че е взела участие в убийството на заварения брат на севернокорейския водач Ким Чен Ун през 2017 година, беше оправдана през днешния ден от малайзийското правораздаване. Това бе непредвиден поврат по делото, гледано в Малайзия, съобщи Франс прес.

Прокуратурата разгласи, че снема обвиняванията от Сити Айсях за убийството на Ким Джон Нам и я освободи. Сити беше упреквана, че дружно с виетнамката Доан Тхи Хуонг е умъртвила заварения брат на Ким Чен Ун. Двете дами бяха упрекнати, че са плиснали в лицето на жертвата невротоксично вещество на интернационалното летище в Куала Лумпур през февруари 2017 година

Съдията по делото Азин Арифин съобщи през днешния ден: "Сити Айсях е свободна ". Така той удовлетвори настояването на прокуратурата да бъдат снети обвиняванията, предявени на дамата. Прокуратурата не стимулира настояването си. Сега Сити ще може да напусне Малайзия. След освобождението си тя съобщи, че е доста щастлива и че не е очаквала нещата да се развият по този метод. Посланикът на Индонезия в Малайзия Рушди Кирана също приветства решението на съда.

Ким Чен Нам беше атакуван, до момента в който чакаше аероплан за Макао. Двадесет минути след офанзивата той умря. Южна Корея упрекна Северна Корея, че е провела убийството. Пхенян отхвърля тези обвинявания. Ким Чен Нам подлагаше на критика режима в Пхенян и живееше в заточение.

Двете дами, арестувани за убийството, постоянно са твърдели, че са почтени. В съда те споделиха, че мислели, че вземат участие в телевизионно шоу, снимано на летището в Куала Лумпур. Процесът против двете дами стартира през октомври 2017 година Днес той беше възобновен след спиране от няколко месеца.

За убийството бяха упрекнати и четирима севернокорейци, само че те съумяха да избягат от Малайзия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР