Индийското подразделение на Renault представи концепцията Kiger, която е максимално

...
Индийското подразделение на Renault представи концепцията Kiger, която е максимално
Коментари Харесай

Renault показа кросоувъра за 12 000 лв.

Индийското поделение на Renault показа концепцията Kiger, която е оптимално близка до бъдещия сериен модел със същото име. Това е бюджетен стилен кросоувър със самоуверен дизайн, ориентиран най-вече към младата публика. По отношение на размерите, Renault Kiger може да се съпостави с Lada XRay, макар че дължината на френската идея не надвишава четири метра по отношение на 4165 милиметра за XRay.

За разлика от съветския крос-хечбек, Kiger наподобява като пълностоен кросоувър. Просветът му доближава 210 милиметра, конфигурирани са 19-инчови колела, солидни защитни облицовки и необятни релси на покрива. Характеристика на концепцията е необикновен колеблив спойлер на петата врата (и този детайл също ще премине към индустриалната версия) и зелени мигачи. Корпусът на шоу колата е оцветен в неповторим цвят Aurora Borealis, който трансформира отенъците си според от ъгъла на гледане.
 Renault сподели кросоувъра за 12 000 лева

Иновацията е основана на платформата CMF-A +, върху която е построен и Nissan Magnite. С него Kiger ще показа гамата от мотори, която включва еднолитров атмосферен мотор със 72 конски сили, комбиниран с петстепенна ръчна скоростна кутия и трицилиндров турбоагрегат с мощ 95 конски сили. Последният може да се комбинира, както с ръчна скоростна кутия, по този начин и с вариатор. Задвижването е единствено на предните колела.

Очаква се цената на Kiger да бъде сравнима с Magnite, която в Индия се пресмята на към 530 хиляди рупии (6 000 евро или 12 000 лева). Принципно серийният Renault Kiger е планиран и създаден особено за индийския пазар, а новият артикул ще бъде показан през 2021 година. Производството на модела ще бъде открито в Индия, само че се спекулира и с вероятната поява на кросоувъра отвън рамките на страната.
 Renault сподели кросоувъра за 12 000 лева

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР