Императорът на казината вече ще залага на небето. Почина милиардерът

...
Императорът на казината вече ще залага на небето. Почина милиардерът
Коментари Харесай

Почина императорът на казината

Императорът на казината към този момент ще залага на небето. Почина милиардерът Шелдън Аделсън, оповестяват " Блумбърг " и други медии. Аделсън е един от най-големите донори на Републиканската партия.

От Las Vegas Sands оповестиха, че Шелдън Аделсън е умрял на 87 години в резултат на затруднения, свързани с лекуване на Неходжикинов лимфом.

Милиардерът построи империя от
казина, която се простира от Лас Вегас до Китай. Холдингът на магната, в който работят повече от 50 000 души, има десетки първокласни хотелски комплекси в Лас Вегас, казина в Съединени американски щати, Макао и в Сингапур, както и над 40 уеб страницата за виртуални залози по целия свят.

Магнатът имаше огромно въздействие в американската и интернационална политика. Той бе най-големият донор на Републиканската партия на Тръмп. Наричат го най-влиятелния републикански спонсор в Съединени американски щати през последните години от живота си.

Син на еврейски имигранти, Аделсън е отгледан в Бостън. През втората половина от живота си той става един от най-богатите хора на планетата. През 2018 година " Форбс " го слага на 15-о място в Съединени американски щати със положение от 35,5 милиарда $. В Израел го нарекоха " еврейски родолюбец ".

По непотвърдена информация той ще бъде заровен в Израел.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР