Има няколко доказани народни метода, които ще помогнат за изгонването

...
Има няколко доказани народни метода, които ще помогнат за изгонването
Коментари Харесай

Как да изгоним къртица от градината

Има няколко потвърдени национални метода, които ще оказват помощ за изгонването на къртицата от градината.

Използвайте бобови растения, чесън, невен или нарциси. Тези растения излъчват неприятна миризма за къртиците, тъй че в случай че ги засадите на мястото и към периметъра на градината, можете да изгоните къртицата.

Изгонване на къртица от градина с препарати

Можете също по този начин да закупите специфични биопрепарати под формата на топки или гранули, които също излъчват миризма, която къртиците не харесват. Те би трябвало да бъдат вкопани в земята в цялата градина на разстояние, несъмнено от производителя.

Изгонване на къртица от градина с ултразвук

Къртиците имат доста сензитивен слух, мощните звуци плашат и нервират животните. Ето за какво най-популярният и ефикасен метод за битка са ултразвуковите уреди срещу гризачи.

Разпръснете мощно миришещи неща към мястото

Разнообразие от парцали, напоени с бензин, керосин, разтворител, както и нафталин, прахуляк, гнили рибени глави и други Трябва обаче да се помни, че не всички тези неща могат да бъдат заровени в градината. Например, потреблението на петролни артикули може да докара до отравяне. Следователно те могат да се прибавят на капки единствено в градината, където не порастват плодови и зеленчукови култури.

Изгонване на къртица от градина с Котка

Между другото, в случай че имате котка, която върви на открито, в никакъв случай няма да има къртици в градината. Факт е, че тези животни не понасят миризмата на котешки изпражнения.

Най-старият способ за изпъждане на къртица от градина

Просто напълнете дупките на къртиците с вода. Но би трябвало да се помни, че ще отнеме доста време и доста за вода (поне 100 л). По-добре е да изливате течността поредно в разнообразни къртичини, тъй че на гризача да му е допустимо най-неудобно да остане във вашия регион.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР