Има напредък в строителството на интерконектора Гърция– България. Това заяви

...
Има напредък в строителството на интерконектора Гърция– България. Това заяви
Коментари Харесай

Иван Шишков: Строителят твърди, че ще са готови с интерконектора до 10-15 септември

Има прогрес в строителството на интерконектора Гърция– България. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков при започване на инспекцията на хода на строителните действия на газоизмервателна станция Стара Загора.

В инспекцията вземат участие и началникът на ДНСК Деляна Панайотова, както и регионалните шефове на Стара Загора, Хасково и Кърджали.

Министърът разяснява, че всеки ден получава фотоси и всеки ден следи какви документи се дават, поддържа и непрестанен контакт със строителите, проектантите и наздора, с цел да може обектът да бъде приключен допустимо най-бързо. Все още не са получени всички документи, които Министерство на регионалното развитие е поискало, с цел да се завоюва време за въвеждането на интерконектора в употреба.

Той обърна внимание на обстоятелството, че разрешителното му за градеж е от 2017 година, само че ускоряването на работата по него е в последния миг.

„ Трябва да поддържаме темпото, което започнахме преди месец, с цел да може да осигурим газ в точния момент “, беше безапелационен проектант Шишков.

Той чака подпомагане от регионалните шефове да съберат позитивни мнения от всички кметове на общини, през които минава обектът. Целта е, в случай че някъде би могло да възникне проблем, да бъде решаван авансово.

„ Строителят разяснява, че до 10-15 септември ще бъдат подготвени. Надявам се от това, което ще видя през днешния ден, да бъда спокоен, че ще се случи по този начин “, сподели още районният министър.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР