Има много храни, които имат почистващ ефект върху тялото и

...
Има много храни, които имат почистващ ефект върху тялото и
Коментари Харесай

Храни, които пречистват организма

Има доста храни, които имат почистващ резултат върху тялото и се употребяват за стратегии за детоксикация.

1. Лимони и други цитрусови плодове. Тези плодове имат мощен очистителен резултат върху черния дроб и жлъчката. В състава на лимона влиза скъпа съставна част, считана за най-голямата „ прахосмукачка ” на организма.

Консумирането на лимон или други южни цитрусови плодове, богати на лимонова киселина оказва помощ на органите да се самопочистят. Черният дроб играе значима роля в обмяната на мазнините, неговото вярно действие е причина за намаляване, а с помощта на цитрусите това може да стане доста по-осъществимо.

 Портокал и цитрусови плодове

2. Зеле и други кръстоцветни. Кръстоцветните растения като броколи, целина и зеле също имат очистващ за организма резултат. Причината не се крие единствено във фибрите, те съдържат витамини и минерали, които витално значими за оптимално положително здраве. Целината е натурален източник на натрий и други електролити, които оказват помощ да се контролират течностите в тялото.

3. Зелени ябълки. Плодовете се употребяват за стимулиране на вярното храносмилане. Специалистите по хранене предлагат за старт на деня всеки ден постепенно да се сдъвче една зелена ябълка или круша, съхранявани на стайна температура. Това задейства храносмилателните сокове и пречиства тялото.

4. Тропични плодове. Те са богати на храносмилателни ензими. Ананас и папая са плодовете, които имат най-силен очистващ резултат върху организма. Древните лечители са ги употребявали още от антични времена да дезинфекцират телата от паразити.

5. Кореноплодни зеленчуци. Богатите на фибри кореноплодни зеленчуци, като да вземем за пример захарно цвекло, ряпа и картофи са потребни за почистването на дебелото черво. Те са извънредно богати и на друга значима съставна част – калий.

Тъй като високо калоричните зеленчуци порастват в почвата – те всмукват доста значими минерали, като да вземем за пример калций, магнезий, желязо и цинк от пръстта.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР