Илон Мъск наскоро повдигна вежди в социалните медии с подкрепата

...
Илон Мъск наскоро повдигна вежди в социалните медии с подкрепата
Коментари Харесай

Илон Мъск си намери нова планета за колонизация

Илон Мъск неотдавна повдигна вежди в обществените медии с поддръжката си за убеждението на Тед Качински (известен още като Юнабомбър), че технологиите съставляват забележителна опасност за човечеството. Въпреки това милиардерът бизнесмен продължава да употребява силата на технологиите, изключително посредством своята компания SpaceX, за амбициозния план за колонизиране на Марс. Сега, съгласно „ Futurism “, Мъск е насочил погледа си към друга евентуално обитаема екзопланета , намираща се отвън нашата звездна система, за възможна колонизация.

Проксима Кентавър Б, ситуирана на малко повече от 4 светлинни години от нас в системата Алфа Кентавър, където се развива действието на кино лентата " Аватар " на Джеймс Камерън, е открита за първи път през 2016 година Учените считат тази екзопланета за евентуален претендент за поддържане на живот.

Като се има поради, че Илон Мъск намерено показва загрижеността си за продължителността на човешкото оцеляване и задачата си да сътвори самоподдържащи се колонии на други планети, е разумно Проксима Кентавър Б да е провокирала интереса му. От откриването на екзопланетата до момента тя е била обект на няколко изследвания. Учените са употребявали компютърни симулации, с цел да оценят способността на Проксима Кентавър Б да поддържа течна вода и вероятно живот.

В проучване от 2018 година Антъни Дел Дженио, планетарен академик от Института за галактически проучвания " Годард " на НАСА, декларира, че симулациите демонстрират рационална възможност Проксима Кентавър B да е обитаема. В заключението на проучването се показва, че екзопланетата, която е с размерите почти на Земята, може да е най-близката до нашата Слънчева система планета с висока степен на обитаемост. Въпреки това, като се има поради, че SpaceX към момента не е достигнала Марс, пътешестване на 4,2 светлинни години до тази екзопланета сигурно ще съставлява голямо предизвикателство за Елон Мъск.

При Проксима Кентавър Б се следи гравитационно блокиране, сходно на земната луна, заради което едната страна на екзопланетата е обърната с лице към звездата майка. Казано по-просто, това значи, че една и съща страна е постоянно изложена на топлината и светлината на звездата. Компютърните симулации демонстрират, че океаните и атмосферата на планетата циркулират, улеснявайки ефикасния транспорт на топлота и предотвратявайки непрекъснатото заледяване на тъмната ѝ страна.

Въпреки близостта си до нас спрямо други евентуално обитаеми планети, екзопланетата към момента се намира на зашеметяващите 40 трилиона километра или 25 трилиона благи от нас. Това голямо разстояние изисква софтуерен прогрес, който към момента не е реализиран. На настоящия стадий голямото разстояние до Проксима Кентавър Б остава непреодолимо даже за напредничави хора като Илон Мъск.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР