Икономиката ни издържа натиска, коментира във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.Международната

...
Икономиката ни издържа натиска, коментира във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.Международната
Коментари Харесай

Борисов: Икономиката ни издържа на натиска

" Икономиката ни устоя натиска ", разяснява във Facebook министър председателят Бойко Борисов.

" Международната рейтингова организация " Fitch " удостовери дълготрайния кредитен рейтинг на България в задгранична и локална валута ‘BBB’ със постоянна вероятност. Международните специалисти регистрират, че с помощта на фискалната непоклатимост и насъбрания остатък - стопанската система ни устоя на натиска ", разяснява министър председателят по повод съобщението на финансовото министерство, че " Fitch Ratings " удостовери ‘BBB’ рейтинга на България със постоянна вероятност.

Според Борисов влизането ни в чакалнята на Еврозоната и Банковия съюз също допринасяло за поддържането на фискална непоклатимост на фона на възходящата политическа неустановеност.

" Много пъти съм казвал, че се задава рецесия, която ще бъде тежка и продължителна. Тези данни ни демонстрират, че сме на правилния път. И ни стимулират да работим още по-усилено, с цел да се оправим дружно с провокациите ", споделя министър председателят.

По думите му с следващата позитивна експертна оценка на авторитетната интернационална организация ние отговаряме и на рецензиите към нас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР